Sanatorium MŁYNARZ - Szczawno Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Kazer-57
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2025 19:41
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Sanatorium MŁYNARZ - Szczawno Zdrój

Post autor: Kazer-57 »

Jestem formalnie od czwartku 8 maja. Pokój 2 osobowy dostałem wspólnie z żoną. Słyszałem przy recepcji jak gosc ostro domagał jedynki. Pokoi 1 osobowych jest raptem 8 i 20 pokoi 2 osobowych, reszta to pkoje 3 osobowe. Nie idzie tu na forum zamiescic fotek bo wstawiłbym.Pokoje jak pisałem są fajne, to nie hotel 5* ale na pobyt jest b. dobrze. Meble , łózka, materace , czajnik , tv i wifi , ja korzystam ze swojego routera.
Miasteczko jest naprawdę urokliwe, czyste. Sporo w samym Zdroju do obejrzenia.
[email] lata temu przed powodzia bylem w Lądku Zdroju to tam oprócz czesci Zdrojowej z basenem Wojciech m fontanną , stawami biskupimi nie ma nic ciekawego a sama część miasta z ratuszem i rynkiem wkoło obraz nedzy . Moze teraz po powodzi odrestauruja chociaz ten Rynek.W lądku duzo obiektów w czesci zdrojowej straszy pustkami, nieczynne ,zniszczone elewacje, wybite szyby.
Tu w Szczawnie jest super, chociaz własnie piekny DoM Zdrojowy jest obstawiony w połowie rusztowaniami , robia elewację . Tu czuc klimat uzdrowiska w Szcawnie.
Zwiedziłem juz Świdnice z Kosciołem Pokoju i Rynkiem, byłem na Wzgórzu Gedymina 532mnpm, na wiezy widokowej skąd widac nawet Snieżkę, cały Zdrój i Walbrzych.
Wybieram sie do Palmiarni moze jutro i na zamek Książ. Do Krzeszowa i kompleksu Riese Osówka oraz Zagórza. Sa tez organizowane wycieczki, np do Książa i Palmiarni kosztuje 130zł.
Do Świdnicy 130 zł,do Wrocławia z Panoramą Racławicką145, do Pragi 180 złdo Drezna 230.
Za darmo są co tydzien spacery z ciekawie opowiadającym historię przewodnikiem Krzysztofem.
Szczawno bazuje na wodach mineralnych, Dąbrówka, Młynarz , Marta, Mieszko piję od czwartku Dabrówkę i na zoładku czuję sie tak jak bym go nie miał, nic nie kłuje, nie boli, chociaz inny kuracjusz dzis mi powiedział ze go po tych wodach strasznie goni :D
To nie reklama to co piszę to moje prawdziwe odczucia.
Gość

Post autor: Gość »

Dzięki za relację, ale czemu wspominasz o niemożności zamieszczania zdjęć?
Akurat w tym temacie jest to proste. Klikasz na dole w zakładkę załączniki i pokazujesz plik że zdjęciem. Fotografia musi mieć tylko wymiaru nie większe niż 800 ma 600.
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Oddział NFZ: Śląski
Podziękowano: 5 razy

Post autor: bardzyk2 »

Dziękuję jeszcze raz za opis.
Niestety z tego co piszesz:
Pokój 2 osobowy dostałem wspólnie z żoną.
Pokoi 1 osobowych jest raptem 8 i 20 pokoi 2 osobowych, reszta to pkoje 3 osobowe.
"
widzę, że w tym sanatorium mogłabym liczyć wyłącznie na trójkę lub czwórkę, gdyż jedynek
mało a dwójki pewnie tylko dla małżeństw. :(
Byłam już i w trójce i w czwórce i to już nie na moje lata.
Jeśli coś się nie zmieni, trzeba będzie zrezygnować z wyjazdów,
bo mojemu mężowi św. Piotr nie udzieli niestety przepustki :cry:
Pozdrawiam jeszcze raz i życzę wspanialej kuracji :kwiat:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

bardzyk2 podzielam Twoje zdanie i ja po ostatnim pobycie w dwójce w Verano rezygnuje na razie z wyjazdów samotnie do sanatorium. Poczekam, aż będzie możliwość otrzymania jedynki lub ewentualnie pojadę do dwójki z kimś kogo znam, a nie będę zdany na łaskę recepcji i przydział z urzędu.
Ponieważ preferowane są w sanatoriach pary, to znalazłem osobę z którą będę mógł ewentualnie jechać i być może też skorzystam z tego przywileju. :lol:
Awatar użytkownika
kuty
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 wrz 2012 18:03
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: kuty »

Ja w Młynarzu miałem pokój 205 na pierwszym piętrze, a ten był bardzo mały.
z dwoma różnymi łóżkami. Według mojej oceny, była tam kiedyś jedynka.
Załączniki
IMG20230916104554.jpg
alka50+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2015 11:50
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 18 razy

Post autor: alka50+ »

Kazer...dzięki za dużą bazę informacji ...pozdrawiam.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: darek »

CZAR PRYSŁ

Pan pisze opinie z pozycji Malżeństwa :
"Jestem formalnie od czwartku 8 maja.
Pokój 2 osobowy dostałem wspólnie z żoną.
Słyszałem przy recepcji jak gosc ostro domagał jedynki.
Pokoi 1 osobowych jest raptem 8 i 20 pokoi 2 osobowych, reszta to pkoje 3 osobowe."

W pierwszym poście Kolegi JUŻ MYSLAŁEM ,że na mapie Sanatoriów pojawil się obiekt GDZIE sa
pokoje 2 osobowe DOSTĘPNE
A nie tylko 3 czy 4

Może faktycznie gdy ktoś w NFZ zauwazy ,że MAMY XXI wiek i Ludzie chcą w ramach NFZ wypoczywać w normalnych standardowych warunkach nie upchani jak przysłowiowe śledzie w beczce
Powrócimy do STANDARDU metrów kw w pokojach sanatoryjnych
Skoro jest Standard mkw w więzieniach oraz standard wyżywienia
Może Kuracjusze z NFZ będą mieli podobny Standardt
Wszak za pobyt sanatoryjny obiekt otrzymuje kwotę X z NFZ plus od Kuracjusza na Miejscu kwotę Y
I mam zabezpieczone obłożenie kontraktem
Coś za coś
Awatar użytkownika
Kazer-57
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2025 19:41
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: Kazer-57 »

Witam, tez popieram to ze mozna wybrac z kim sie chce przebywac w pokoju a nie z przydziału. Tu w Młynarzy tez była sytuacja ze 2 panie nie chciały spac z inna pania która ponoc strasznie chrapała. te panie poszły do innego obiektu. Za pokój sie płaci to i powinno sie za to cos dac kuracjuszowi. Ja mieszkam w pokoju 2 osobowym 114 i jestem zadowolony. Jest przestronny , wygodny i ciepły , z duzą szafa w przedpokoju, gdzie u góry mozna połozyc 3 walizki. Jest tez wieszak z lustrem i półkaa na czapki.Za pokój za 1 osobe wraz z klimatycznym zaplaciłem 707 zł. To jest opłata za sezon wyższy. Od pazdziermika do kwietnia jest a moze było czy bedzie taniej,bo za parking zyczą sobie 330zł a było przed moim przyjazdem 250 zl.
Ogólnie jest tu fajnie. Na borowiny wychodze do Korony Pistowskiej 70m a do Domu Zdrojowego na sale z przyrzadami typu rowerki rózne, atlasy, bieznie i inne. W Zdrojowym jest tez kriokomora, super zabieg, fotel masujący, łozko wodne, inchalacje i wiele innych zabiegów tez w Zdrojowym i jest leciutko w gorę przez park ok 100m.
Tu w Młynarzu mam wirówke na nogi, prady tens, sa tez magnetonik i jakies inne na miejscu.
Jedzonka z kazdym dniem cos dokładaja , jogury, dobre ciasta, drozdzówki.
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: berbla65 »

Dziękuję za opinię, byłam w Szczawnie tylko 1 dzień ....I jestem nim zachwycona :P . Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
ZbigniewMax
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 maja 2022 09:24
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: ZbigniewMax »

Jakieś fotki,np Dąbrówka jak wygląda zewnątrz czy w środku,czy mógłbyś zrobić kilka zdjęć? jak balety ,czy coś się dzieje pod tym względem? Dzięki i pozdrawia życząc super pobytu. :)
ODPOWIEDZ