Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Wniosek złożyłam w sierpniu 2010 roku po zaakceptowaniu wniosku otrzymałam nr ok 43000 ( dolnośląskie ) w kwietniu dostałam pisma że mam uzupełnić dokumentację medyczną co nie wyklucza mnie z kolejki. 23 maja dostałam ( przy nr ok 1300 ) skierowanie na 22.06 niestety prosiłam o zmianę terminu ( pokrył się z kolegą który już miał zarezerwowany domek nad morzem ) i mam zmieniony termin na wrzesień. Dowiedziałam się że można prosić o późniejszy termin natomiast trudniej dostać wcześniejszy. A jak wrócę ponownie składam - jakoś trzeba dożyć do tej emerytury ... cały czas do przodu .
Witam jestem z lubuskiego i cieszy mnie, wiadomość, że można po powrocie ubiegać się o kolejne skierowanie. Moja rodzinna do tej pory kazała czekać rok od powrotu i dopiero mogłam rozmawiać o kolejnym wniosku. Po raz trzeci oczywiście w rok po powrocie dostałam wypełniony wniosek. Złożyłam w NFZ w lutym 2011 roku. Nadano mi numer 8998 i kazano oczekiwać ok. 16 - 18 miesięcy no i jestem posiadaczką skierowania do Przerzeczyna od 31 lipca 2012 roku. Hura doczekałam się!!! kaja
Dzisiaj wróciłam z komisji zus w sprawie wniosku do sanatorium z prewencji,trafiłam na kobietę potwora ,wniosek odrzuciła i zaczęła mnie atakować,nie wytrzymałam i powiedziałam że nie pozwolę się tak traktować i że powinna zmienic zawód bo nie nadaje sie do pracy z ludżmi,kobieta zaniemówiła bo jak mogłam!podziękowałam i złozyłam napisane na kolanie odwołanie od decyzji i prośbę o ponowną komisję ale innego orzecznika,po małej awanturze wyszłam z wiarą lepszego jutra teraz czekam na nastepną turę pozdrawiam tych co się boją
Zastanawia mnie jak ta ewidencja kolejkowa funkcjonuje. Moja kolejka oscyluje ciągle wokół nr 250. Wniosek złożyłam 23 lutego br. z nr 297. Jak spadną 3-4 numerki, to za 3 dni znów podskoczy o 3 . W NFZ nie byli uprzejmi wyjaśnić co i jak, usłyszałam tylko, że tym mam się nie przejmować, ważne jest to jaki okres oczekiwania mi przypisano. Trochę, to kłopotliwe, bo nie wiadomo jak gospodarować urlopem. Pozdrawiam wszystkich oczekujących kolejkowiczów. Basia