Czas od złożenia wniosku do wyjazdu- piszcie!!!!

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Basia71
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 cze 2012 08:44
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Czas od złożenia wniosku do wyjazdu- piszcie!!!!

Post autor: Basia71 »

Wniosek złożyłam w sierpniu 2010 roku po zaakceptowaniu wniosku otrzymałam nr ok 43000 ( dolnośląskie ) w kwietniu dostałam pisma że mam uzupełnić dokumentację medyczną co nie wyklucza mnie z kolejki. 23 maja dostałam ( przy nr ok 1300 ) skierowanie na 22.06 niestety prosiłam o zmianę terminu ( pokrył się z kolegą który już miał zarezerwowany domek nad morzem ) i mam zmieniony termin na wrzesień. Dowiedziałam się że można prosić o późniejszy termin natomiast trudniej dostać wcześniejszy. A jak wrócę ponownie składam - jakoś trzeba dożyć do tej emerytury ... cały czas do przodu . :)
marika
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 gru 2011 18:13
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: marika »

Basiu do tej emerytury to jeszcze musisz trochę pokombinować :!: :lol:
kasia64
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 19 cze 2012 17:00

Post autor: kasia64 »

Witam jestem z lubuskiego i cieszy mnie, wiadomość, że można po powrocie ubiegać się o kolejne skierowanie. Moja rodzinna do tej pory kazała czekać rok od powrotu i dopiero mogłam rozmawiać o kolejnym wniosku. Po raz trzeci oczywiście w rok po powrocie dostałam wypełniony wniosek. Złożyłam w NFZ w lutym 2011 roku. Nadano mi numer 8998 i kazano oczekiwać ok. 16 - 18 miesięcy no i jestem posiadaczką skierowania do Przerzeczyna od 31 lipca 2012 roku. Hura doczekałam się!!! kaja
marika
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzisiaj wróciłam z komisji zus w sprawie wniosku do sanatorium z prewencji,trafiłam na kobietę potwora ,wniosek odrzuciła i zaczęła mnie atakować,nie wytrzymałam i powiedziałam że nie pozwolę się tak traktować i że powinna zmienic zawód bo nie nadaje sie do pracy z ludżmi,kobieta zaniemówiła bo jak mogłam!podziękowałam i złozyłam napisane na kolanie odwołanie od decyzji i prośbę o ponowną komisję ale innego orzecznika,po małej awanturze wyszłam z wiarą lepszego jutra :!: :idea: teraz czekam na nastepną turę pozdrawiam tych co się boją :shock: ;) :P
marika
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Drugi temat nfz od 20 czerwca numer 43000 przesunął się do dzisiaj na 41733 pozdrawiam :D
anusiaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2012 20:52
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: anusiaa »

14 miesiecy od zlozenia wniosku -nr32200.pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Zastanawia mnie jak ta ewidencja kolejkowa funkcjonuje. Moja kolejka oscyluje ciągle wokół nr 250. Wniosek złożyłam 23 lutego br. z nr 297. Jak spadną 3-4 numerki, to za 3 dni znów podskoczy o 3 :shock: . W NFZ nie byli uprzejmi wyjaśnić co i jak, usłyszałam tylko, że tym mam się nie przejmować, ważne jest to jaki okres oczekiwania mi przypisano. Trochę, to kłopotliwe, bo nie wiadomo jak gospodarować urlopem. Pozdrawiam wszystkich oczekujących kolejkowiczów. Basia
Yoko91
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 cze 2012 18:08

Post autor: Yoko91 »

basia olsztyn, 74.202 po 14 m-cach 26.291. Pozdrowienia :)
anezobk
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 sie 2010 20:48

Post autor: anezobk »

...a ,ja złożyłam na początku maja po wolnych dniach i wyjeżdżam jutro na 28 dn w zwolnieniu z NFZ.
anusiaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2012 20:52
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: anusiaa »

super,tak szybko.pozdr
ODPOWIEDZ