Mazowiecki, jaki jest teraz czas oczekiwania?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Mask
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2013 10:40
Oddział NFZ: Mazowiecki

Re: Mazowiecki, jaki jest teraz czas oczekiwania?

Post autor: Mask »

Wróciłem do kolejki :)
Wniosek złożyłem pod koniec sierpnia i o dziwo lekarz balneolog już po trzech tygodniach rozpatrzył wniosek :shock: :o
Nadano mi numer startowy 131572. Przewidywany czas oczekiwania na realizację skierowania wynosi 24 miesiące :roll:
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Leon43 »

Potwierdzam słowa poprzednika. Wniosek złożony 25.08.2016 i numerek 131266 na dzień 16.09. Czas 24 mies. Fajnie by było dostać taki przydział za 2 lata.
OrtO 1234
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 cze 2016 08:48

Post autor: OrtO 1234 »

Poprzedni wniosek złożony na początku lipca 2014 roku ,proponowany czas oczekiwania 20 m-cy nr 86 tys z kawałkiem - wyjazd po 26 m-cach.
Myślę , że teraz przy nr ponad 130 tys i czasie oczekiwania 24 m-cy nasz fundusz musi zakontraktować dużo więcej miejsc aby wyrobić się w podanym przez siebie terminie.
Jeśli zostanie przy tej ilości miejsc co jest obecnie to daj Boże jak wyjedziemy za 36 m-cy.

Pozdrawiam wszystkich oczekujących w mazowieckim funduszu, życzę cierpliwości, wytrwałości a przede wszystkim zdrowia.
Awatar użytkownika
Mask
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2013 10:40

Post autor: Mask »

OrtO, źle kombinujesz.
Weź pod uwagę, że lekarz balneolog rozpatrzył wiosek (przynajmniej mój), już po trzech tygodniach od złożenia i dlatego jest tak wysoki numer startowy.
Ja również w 2014 miałem numer startowy około 86 tys., ale wtedy mój wniosek został rozpatrzony dopiero po 6 miesiącach.
Przez pół roku licznik cały czas pracował w systemie NFZ-etu i nie wiesz jaki był numer w momencie rejestracji wniosku.
Powinni wyrobić się z przewidywanym czasem oczekiwania.
OrtO 1234
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 cze 2016 08:48

Post autor: OrtO 1234 »

Mask cieszy mnie twój optymizm,
jednak weź pod uwagę, że jeszcze na wiosnę ludzie czekali 24 miesiące a ci co wyjeżdżają na jesieni już 26 - tak wynika z zamieszczanych postów.
Średnio miesięcznie spada ok. 4tys., to jak by nie liczyć jednak sporo wychodzi ponad 2 lata.
Ty masz już wgląd do przeglądarki to zobaczysz ile ubyło nr przez m-c,- latem jest spory zastój, a największy spadek na wiosnę.

No i aby do 2018, a po drodze oby nic nie zmieniali bo może być tak że będziemy mogli jechać już w 2017 tylko sami zrezygnujemy.
Pozdrawiam wszystkich oczekujących.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

W sanatorium byłam już kilka razy, zawsze wyjeżdżałam po tylu miesiącach ile miałam napisane przy nadaniu numeru. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
aannaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lis 2015 19:31
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: aannaa »

Kochani po 18 miesiacach moje dokumenty trafily do weryfikacji :lol: Minal miesiac I nic nadal jestem w zawieszeniu .Ciekawe kiedy wroce do kolejki :roll: .Zastanawiam sie jaki bede miala numer czy ten przed weryfikacja :lol: czy nizszy .
Danuta Pietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 paź 2012 21:29
Staż sanatoryjny: 15

Post autor: Danuta Pietka »

Witaj aannaa do kolejki wrócisz po około 2 miesiącach a twoje numerki cały czas spadają ,jak wrócisz do kolejki to będziesz miała dużo niższy numer jak dwa miesiące temu.Życzę szybkiego przydziału do wymarzonego kurortu 8-) 8-) 8-)
Awatar użytkownika
aannaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Danusiu bardzo Co dziekuje za informacje :roll: .To pocieszajace. :lol: Martwi mnie tylko miejscowosc do ktorej moga mnie wyslac .Ciechocinek przy moim niskim cisnieniu to masakra a moja lekarz nie napisala o tym w skierowaniu . Raz przejazdem bylam w Ciechocinku I musialam uciekac tak bardzo sie zle czylam .Jak obserwuje to najczesciej tam wysylaja. :roll:
Awatar użytkownika
aannaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kochani jestem szczęśliwa :serce: -wróciłam do kolejki :lol: mój numer to 19000 . :lol: Może zimowy sloneczny styczeń będzie dla mnie szczęśliwy i wyjade do sanatorium Przez miesięczny czas oczekiwania po weryfikacji minęło 6000 numerów :P Życzę wszystkim miłego dnia.
ODPOWIEDZ