Igrzyska Olimpijskie Paryż 2024

Kuracjusz sportowiec, kuracjusz kibic. Sport to zdrowie, a więc... kibicujcie swoim drużynom, piszcie o wydarzeniach sportowych, pochwalcie się swoimi osiągnięciami.
Awatar użytkownika
alutka 114
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 gru 2018 19:01
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Igrzyska Olimpijskie Paryż 2024

Post autor: alutka 114 »

Witam wszystkich kibiców, ależ emocje :D ważne że się nie poddaliśmy, brawo Panowie :D
Gość

Post autor: Gość »

Dzień dobry 🙂
Nie wiem jakie jest Wasze zdanie na ten temat, ale ja z boksem w wykonaniu dziewczyn nie mogę się jakoś pogodzić.
Judo czy zapasy - tak, jeśli chcecie w ten sposób rywalizować. Ale bijatyka w ringu (bo niestety tak to trochę wygląda)... No nie.
Dobrego dnia 🙂
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Gość pisze: 07 sie 2024 18:37 Może będzie okazja Małgosiu zrewanżować się Włochom za ten przykry dla nas mecz grupowy 🤔
Dzień Dobry :kwiat:
No niestety nie..zagramy z Francją..oglądałam mecz..
Francja...Włochy...pięknie grali jedni i drudzy :kwiat: :kwiat:

Witam kibiców co doszli na koniec Igrzysk... :serce: :kwiat:
Fajnie że będziemy kibicować Naszym Panom...w grze o złoto...bo srebro już mamy w kieszeni...

Wiem Kaziu ze walczymy w boksie...ale to sport nie dla mnie...dla mnie to przemoc...a w szczególności jak walczą Kobiety..ale mnie to nie boli ;) niech się piorą po twarzy....
W sobotę się melduję.... :D
Gość

Trudno się w tym świecie doszukiwać sprawiedliwości 🤔
Dwie Polki biegną w półfinałach biegu na 1500 m.
Pierwszy bieg jest wolniejszy, nasza dziewczyna bije rekord życiowy, jest 5 i wchodzi do finału.
W drugim, niezwykłe szybkim inna Polka bije rekord Polski, ale jest tylko 7 i odpada 😳. Nic więcej nie mogła zrobić. Przed kamerą nie może powstrzymać łez.
Oba starty godne pochwały, tak należy przygotować formę i godnie reprezentować kraj. A nie tłumaczyć się potem dziwnie jak kulomioci czy młociarze 🤔.
Jutro trzymamy kciuki za Kaczmarek...
Dobranoc
Gość

Medale na torze kajakowym ktoś umieścił jednak za głęboko dla naszych reprezentantów 🤔😒.
Za to dowiedziałem się że to polska firma dostarcza kajaki i kanadyjki dla niemal całej światowej czołówki! Na polskim sprzęcie zdobywane jest ca 80% medali 🙂. Firmę założył były kajakarz górski. Przez 30 lat nikt z władz się nie zainteresował jej sukcesami, ale po co, skoro nie jest to Spółka Skarbu Państwa i nie można tam umieścić żadnego swojaka.
Wybaczcie tę dygresję, dziś mam kiepski dzień.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Witam, ka_jak_kazimierz, skoro tak jest jak piszesz, to chyba cenniejsze że mamy taką firmę....sukces założyciela świadczy o dobrej jakości produkowanego sprzętu i najważniejsze... Zarabia i daje pracę ludziom ta polska firma z bdb marką światową. A jak okazuje się, medale ....eh...
Gość

Jest takich firm wiele - na szczęście.
Nie słyszymy o nich, bo większości nie da się porównać do słynnej sieci paczkomatów którą zna każdy.
Ale wracając na areny olimpijskie - mamy jako Polacy powód do radości. Natalia Kaczmarek zdobyła brązowy medal. Można powiedzieć że taki był plan porównując możliwości jej i konkurentek. Wykonała co zaplanowała i o czym marzyła, a to przecież nie zawsze się udaje. Brawo i dziękujemy 🙂.
Jutro się przekonamy jak daleko poleci polski oszczep. No i oczywiście znowu będzie wariactwo po dwóch stronach siatki, to już finał! Oby szczęśliwy dla nas. 🥇🙂
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Dzień Dobry :kwiat:
Fajna dyskusja w temacie co mnie bardzo cieszy :)
Wszystkie medale gdzie liczyliśmy nam gdzieś uciekły...jedynie brąz w biegach Pań...to 7 medal dla Polski....słabiutko :shock:
Dzisiaj liczymy na pewny medal srebrny...a walczymy o złoto...to będzie wyczyn..i tak po 47 latach mamy w tej dyscyplinie sportu medal..bo zawsze odpadaliśmy w ćwierćfinale...47 lat temu męża brat właśnie zdobył ten medal... :serce: do tej pory Polakom się nie udało...a było to za czasów Wagnera.........
No i zostaje nam boks.....dzisiaj...to będziemy mieli 9 medali....
Już słychać dyskusje że tyle poszło na przygotowania a my tak słabo wypadliśmy...
47 lat temu graliśmy z Rosją...inne warunki...inne buty,inne ubrania...a jednak dało się...oglądałam film z tamtego okresu...tam nie mieli nic,wszystko sami kupowali...nie tylko siatkarze...( znam to z opowiadań tych zawodników)..teraz mają wszystko co dusza zapragnie i tak wyników nie ma...nawet nie wspomnę o " kopaczach"..............
No dobrze...to trzymamy kciuki za boks i siatkówkę...i cieszymy się z tego co będzie.... :serce:
Miłego oglądania...a wiem że będzie ciężko...kibice Francji...drużyna też mocna...trzeba wyjść z zimną głową i wykorzystać każdą szansę..od początku walić ile fabryka dała... ;) :serce:
Gość

Dzień dobry 😊😊
Krótko: do boju Polsko! 🇵🇱 🥇
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 54 razy