Iwonicz -Szwierkowy Zdroj od 13 09 2023

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 156 razy

Re: Iwonicz -Szwierkowy Zdroj od 13 09 2023

Post autor: Genever »

Kazimierzu ja też nie powinnam wylewać swoich żali, ale kieruję się w życiu zasadą wzajemności. I myślę, że Forum powinno służyć wymianie informacji, wsparciu, ale też luźnym rozmowom o wszystkim, nawiązywaniu przyjaźni oraz dbanie o te co trwają zapewne od lat. Nie możemy brać i nie dawać nic w zamian i nie czuć się w obowiązku powiedzieć zwykłe dziękuję. Roszczeniowy tryb życia mnie przeraża.
Mam teraz trochę trudności ze zdrowiem, nie wiem czy pojadę do sanatorium czy będę zmuszona poprosić o przełożenie na luty np. I tak jakoś nie ma serca do pisania....no dopóki się "nie uleje".
Już Ci kiedyś pisałam, że bardzo sobie cenię Twój wyważony styl pisania. 👍 ciepło pozdrawiam.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Gość pisze: 12 paź 2023 11:39
Kleinehexe pisze: 09 paź 2023 14:51 [...] wolę być pozytywną wariatką, dziwaczką i czy nawet szurniętą babą :twisted: niż smutną, narzekającą na wszystko i wszystkich osobistością[...]
A coś pomiędzy?
Czy każdy kto próbuje upomnieć się o odrobinę normalności i nie daje się zepchnąć na margines musi być od razu nieżyciowym typem, ponurakiem, smutasem, donosicielem? To tak w nawiązaniu do głównego tematu i wyrażonej tu kilka postów wcześniej opinii. Nie znamy szczegółów, może interwencje były uzasadnione? Tak się zastanawiam... 🤔
Kazimierzu, oczywiście, że pomiędzy jest to co najlepsze, złoty środek. To mnie jednak poradzono opiekę lekarską, w domyśle psychiatryczną :lol: , stąd mój komentarz, który zacytowałeś. Poza tym, ten wpis nikogo nie wyklucza, a jedynie wskazuje mój wybór. Każdy niech sobie żyje tak jak mu pasuje i pozwoli na to samo innym. :)
Gość

Post autor: Gość »

Arker pisze: 09 paź 2023 10:02 [...]taki typ co ciagle miał obiekcje, a to za głośno po 22,a to skargę napisał do senapidu że woda brudna w basenie itd [...]
Chciałem się odnieść do tego stwierdzenia, a że tu różne wątki się krzyżowały może zrobiłem to nieudolnie 🤔.
Przepraszam 🌷
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 101 razy
Podziękowano: 54 razy

Post autor: Arker »

aztek pisze: 11 paź 2023 21:13 hahahaha Genever...delikatnie mówiąc-mało mnie obchodzi twoje zdanie, i opinia na mój temet hahahaha delikatnie mówiąc hahahahaha
Troche zachowujesz sie niestosownie do kobiety moim zdaniem :oops:
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Genever pisze: 11 paź 2023 19:43 Cześć. Abstynencie - super , że udał Ci się wyjazd. Dziękuję za opis Miałam możliwość wyjazdu że zwrotów do Iwonicza nie skorzystałam i cóż...mam co mam.😁
Jestem bardzo sporadycznie na Forum ale widzę,że wprowadzacie trochę energii z Kleinehexe . 👍
Aztek zapewne jesteś tutaj w konkretnym celu jak to bywa na każdym portalu...daj parę tabsów tego co łykasz panu Sopranowskiemu. 🤣 i małpek nie zacznij wklejać.
Panie Sopranowski ,nie wiem kim pan jest w życiu prywatnym ale dawno nie czytałam osoby tak roszczeniowej, nie dającej nic w zamian. Nie przystoi tak bezceremonialnie stawiać ludzi po kątach...acha i zdarzyło się kiedyś "umię" napisać jak widzę.😆 Przeczytałam pańskie wpisy i cóż trudno o inną opinię.
Wolę czytać kogoś kto jest może na bakier z ortografią ale poświęcił swój czas aby podzielić się wrażeniami z pobytu, ma pozytywne nastawienie do życia niż być może wyedukowanego ale gbura z milionem pytań i zerowym wsparciem dla kuracjuszy.
Przepraszam, sporadycznie mi się uleje ale bardzo ale to bardzo nie lubię takiego podejścia do życia i ludzi. 😏
Pozdrawiam wybaczcie raz jeszcze zaśmiecenie tematu.
Dziekuje Genever,niewiem kiedy mialas ten zwrot ,ale na naszym turnusie pogoda byla rewelacyjna ,po kolacj caly deptak tanczyl ,zawsze ktos tam gral ,a co do Sopranowskiego to tu nic nie poradzimy wszedzie mozna takich ludzi spotkac ,ignorowac to co mozemy .Przez takich mniej ludzi sie udziela na forum z obawy ze jakis polonista czuwa,mnie tym nie zniecheci ale innych moze.Pozdrawiam :serce: :kwiat:
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gość pisze: 12 paź 2023 16:43
Arker pisze: 09 paź 2023 10:02 [...]taki typ co ciagle miał obiekcje, a to za głośno po 22,a to skargę napisał do senapidu że woda brudna w basenie itd [...]
Chciałem się odnieść do tego stwierdzenia, a że tu różne wątki się krzyżowały może zrobiłem to nieudolnie 🤔.
Przepraszam 🌷
Zeby Pan Sopranowski nie poczul sie dotkniety to nadmieniam ze chodzilo mi o typ osobowosci ;)
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Otóż to, Abstynent666 już wyjaśnił, że wszyscy odnosiliśmy się do zachowania jednego pana, a że użył przy tym przykładu z własnego doświadczenia, to mnie już nic do tego. Nie byłam, nie widziałam, więc nie komentuję tego, ale też nie podważam zdania Abstynenta, to jego odczucia.
Kazimierzu, ja toleruję wiele. Nie istotne jest dla mnie kim jest człowiek, jakie ma wykształcenie, pochodzenie, kolor skóry, orientację itd. itp. Nie ważne czy jest wesołkiem czy smutasem, staram się akceptować i szanować jak każdego człowieka, ale wymagam tego samego od drugiej strony. Sopranowski miał rację co do tego, że zaśmiecamy temat, ale to w jaki sposób zwraca się do Forumowiczów ( nie pierwszy zresztą raz) jest dla mnie nie do przyjęcia. Jeśli ktoś mnie kulturalnie o coś poprosi, jestem gotowa spełnić prośbę, nawet jeśli mi do końca coś nie leży. Jeśli jednak ktoś mi coś każe, wymaga, bo on tak chce i robi to w sposób nie miły, włącza się u mnie tryb buntownik i nie ma zmiłuj. I tak się powściągam w komentarzach, przeważnie ironizuję, stąd niestety czasem wynikają nieporozumienia, bo ironię można różnie odczytać.
Zawsze jednak warto dyskutować, co oczywiście czynię z ochotą. :lol:
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 156 razy

Post autor: Genever »

Abstynencie dzwoniłam jakoś w połowie maja i były Cieplice ( mile wspominam) i Iwonicz ale po 20 maja, teraz oczywiście żałuję. Lubię takie tereny wskazane mam spacery ( pomijając te po których ruszyć się nie mogę bo kręgosłup padł jak przegiełam 🤣) , lubię potańczyć, lubię piwko wypić w dobrym towarzystwie a nade wszystko majową aurę lubię.😁 A tu na Forum lubię temat i piszących w Fotozagadkach. Ja to robię takie zdjęcia, że sama mam wątpliwości gdzie robione. I masz... znowu nie ta na temat. 😏
Teraz czekam na konsultację bo wyniki niestety do bani może się zdarzyć, że znowu z wyjazdu nici. I kolejny szpital.
Po prostu nasze życie, trzeba brać co jest.
Pozdrawiam Cię.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Kleinehexe pisze: 12 paź 2023 18:23 .... Jeśli ktoś mnie kulturalnie o coś poprosi, jestem gotowa spełnić prośbę, nawet jeśli mi do końca coś nie leży. Jeśli jednak ktoś mi coś każe, wymaga, bo on tak chce i robi to w sposób nie miły, włącza się u mnie tryb buntownik i nie ma zmiłuj.....
I skorpiony też tak mają ;) :lol:
ODPOWIEDZ