Wrażenia z Gołdapi

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
anulka316
Na forum od: 17 lut 2015 05:30

Wrażenia z Gołdapi

Post autor: anulka316 »

Witam wszystkich
w styczniu byłam w sanatorium Wital w Gołdapi. Jechałam tam jak za karę, ponieważ skierowanie dostałam z ZUSu.... musiałam jechać. To co tam przeżyłam bardzo mile mnie zaskoczyło. Poznałam niesamowitych ludzi i wśród kuracjuszy i wśród obsługi. Tak jak 9 stycznia jechałam tam za karę, to 1 lutego nie chciało mi się wracać do domu. Urocze miejsce. naprawdę tam nie ma czasu na nudę, zabiegi od rana do późnego popołudnia a po kolacji zawsze coś.... dyskoteka, dancing albo karaoke. W niedzielę zawsze jakieś wycieczki zorganizowane typu Wilno albo samemu można pozwiedzać okolicę. Jedyne do czego mogę się przyczepić to wyżywienie.... jest naprawę marne, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ....schudłam 4 kg. Pokoje naprawdę dosyć ładne z balkonami, ja byłam w 2 ale są 1 i 3
Pozdrawiam mój styczniowy turnus i odzywajcie się czasem
forumowicz

Re: Wrażenia z Gołdapi

Post autor: forumowicz »

Duże są tam pokoje, czy klitki jak przeważnie?
jaroj92
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 lis 2014 11:03
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: jaroj92 »

Witam Anulka.MIło słyszeć.ze tak miło spędziłaś ten turnus.Miałem rówież skierowanie z zus troszeczkę "niżej " do Augustowa ,ale wystąpiłem o zmianę miejscowości.Mam pytanie jak możesz to napisz nie rozumiem miałam zabiego od rana do póżniego popołudnia,czyli nie było przerw itp. :?: Pozdrawiam bardzo serdecznie :) :kwiat:
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 55 razy
Podziękowano: 93 razy

Post autor: Dzia_dek »

Jaroj przerwy między zabiegami są zawsze. Czasem dłuższe, a czasem krótsze.
Anulka miała na myśli "przedział czasowy", w którym są wykonywane zabiegi.
W jednych sanatoriach "wyrabiają" się z zabiegami do obiadu czyli mniej więcej do 13.
Dotyczy to małych obiektów, z własną bazą, gdzie kuracjuszy jest kilkudziesięciu.
W innych, tych dużych, z dużą ilością kuracjuszy zabiegi często są prowadzone w godzinach
popołudniowych. Dotyczy to również obiektów, które przyjmują osoby ze skierowaniami z ZUS -u.
Kuracjusz taki ma ponad sto zabiegów/ 24 dni - odliczając niedziele/, kuracjusz z NFZ ma ich
najczęściej 54 /21 dni - też bez niedziel i sobót po południu/. :)
jaroj92
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witam dziadku Zbyszku. DZięki.Najbardziej interesuje mnie z zus.POzdrawiam.
anulka316
Na forum od: 17 lut 2015 05:30

Post autor: anulka316 »

Tak jak napisał Zbyszek, z ZUS jest dużo zabiegów a przerwy między zabiegami przeważnie po pół godziny. Pokoje są duże, naprawdę niema się czego przyczepić, jest to prywatne sanatorium i może dlatego z szacunkiem traktuje się tam kuracjusz a nie jak zło konieczne. Ja jestem do dziś pod wrażeniem i życzę Wam tak samo udanego pobytu jaki ja miałam
Pozdrawiam
jaroj92
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dziękuję ci anulka.MIło to słyszeć ,ze nie jest tak żle na turnusach z zus.POzdrawiam serdecznie. ;) :kwiat:
ODPOWIEDZ