Jutrzenka Wieniec Zdroj
-
Malgorzata1
- Kuracjusz

- Na forum od: 29 sty 2018 14:54
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 5
Jutrzenka Wieniec Zdroj
W tej chwili przebywa tam moj maz i poza marmurami to samo dno. Dziennie ok 6-8 km trzeba zrobic biegajac po zabiegach takie sa odleglosci,czas miedzy zabiegami jest tak krotki ze trzeba biegac i nie zawsze dobiegnie sie na czas,opieka lekarska srednia jak sie cos dzieje z pacjentem nie zapewniaja opieki i pomocy.Dziwne ze ZUS bardziej nie kontroluje tego osrodka.Maz mial pecha i zachorowal w sobote wiec zostal pozostawiony sam sobie.Dostal bardzo silnego stanu zapalnego w jamie ustnej,i wysokiego cisnienia jedyna opieka polegala na tym ze ma sobie jechac do Wloclawka i szukaç ostrego dyzuru stomatologicznego nawet nikt nie wezwal mu taryfy. Dopiero na ostrym dyzurze stomatologicznym sie nim zajeto dostal tabletke pod jezyk na obnizenie cisnienia zdjagnozowano i udzilono pomocy. personel byl bardzo zdziwiony ze na miejscu w osrodku wypuszczono go samego w takim stanie.Madmienie tylko ze maz ma powazne schorzenia miedzy innymi nadcisnienie i problemy z oddychaniem. Co do posilkow tez srednio dugie dania zimne. Z plusow okolica piekna ale pelno kleszczy,baza zabiegowa dobrze wyposazona ale przy takim oblozeniu kuracjuszy nawet ciezko wszystko wykorzystac poniewaz jak sie nie zdazy dobiec na zabieg to przepada. Za wszystko tylko plac osrodek wyjatkowo drogi zbity kubek to koszt 10zl,telewizja 60zl a parking 170,obciazaja za wszystko co tylko sie da
pozdrawiam i zycze milego wypoczynku
-
forumowicz
Re: Jutrzenka Wieniec Zdroj
Dostępność bazy zabiegowej nikomu nie stanowiła problemu , nie wiem skąd te kilometry ..... , odstępy pomiędzy zabiegami , jeśli tak krótkie są /były należało zgłosić do planowania .
Czegoś także nie rozumiem , Jutrzenka przyjmuje kuracjuszy kardiologicznych na zasadzie pobytu szpitalnego (oczywiście w okrojonym zakresie ), nie możliwym jest , że nie było dyżurnego lekarza , stomatologa rzeczywiście tam nie ma , gdyby mąż kwalifikował się do szpitala lub zagrażałoby mu coś to wezwano by karetkę .
Życzę zdrowia
- basiat
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 5
Ja również znam Wieniec. Byłam tam w ubiegłym roku. Korzystałam ze wszystkich dobrodziejstw tego miejsca. Na nic nie mogłam narzekać!
Warunki idealne - wszędzie! Jedzenie bardzo dobre było. Zabiegi- bo to najważniejsze przecież- bardzo dobre dobrane!
A odległości i czas między zabiegami? No cóż , zabiegi w różnych miejscach , ale komunikacja między budynkami i gabinetami idealna. Eleganckie przejścia podziemne ułatwiają przemieszczanie się w razie niepogody. I tak, jak napisała bibi, można zgłaszać w planowaniu, jeśli się nie zdąża na zabiegi.
Rok temu wszystko przebiegało bardzo sprawnie. Byłam zaskoczona, że przy tak dużej liczbie osób przebywających w Jutrzence , można tak dobrze zorganizować zabiegi.
Jedynym mankamentem Wieńca jest jego położenie. Po zabiegach nie ma jak zagospodarować sobie czasu wolnego , bo to takie trochę pustkowie
- jan19557
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 15 sie 2012 13:01
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 22
- Podziękowano: 3 razy
- Chmurka07
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 sty 2015 21:43
- Staż sanatoryjny: 7
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
- jan19557
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 15 sie 2012 13:01
- Staż sanatoryjny: 22
- Podziękowano: 3 razy
Przepraszam ale skoro byłaś dwa lata temu to też musiałaś pobiegać na zabiegi no chyba że zabrałaś wrotki że soba .Może nie widziałaś ludzi związanych gonitwa i staruszków którzy mają problemy z dotarciem na zabiegi i do słynnej jadalni.Nie musiałaś korzystać z tak zwanej opieki zdrowotnej w uzdrowisku która jest karygodne.Nie wspominając posiłków i jak są podawane i jak smakuje.Przestan pisać bzdury bo poza marmuru to tu nie ma się czym zachwycać.Pozdrawiam
bibi pisze: 29 kwie 2018 09:35 Jestem lekko zaskoczona tą opinią (nawiasem mówiąc opinią wystawioną nie przez uczestnika turnusu). Byłam tam 2 lata temu , rozumiem , że mogło coś się zmienić ale....
Dostępność bazy zabiegowej nikomu nie stanowiła problemu , nie wiem skąd te kilometry ..... , odstępy pomiędzy zabiegami , jeśli tak krótkie są /były należało zgłosić do planowania .
Czegoś także nie rozumiem , Jutrzenka przyjmuje kuracjuszy kardiologicznych na zasadzie pobytu szpitalnego (oczywiście w okrojonym zakresie ), nie możliwym jest , że nie było dyżurnego lekarza , stomatologa rzeczywiście tam nie ma , gdyby mąż kwalifikował się do szpitala lub zagrażałoby mu coś to wezwano by karetkę .
Życzę zdrowia![]()
-
forumowicz
Masz prawo do swojej oceny , nawet jeśli nie zgadzam się z tym co napisałaś nie określę tego, że piszesz głupstwa