"Beskid" Krynica Zdrój.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Lechno
Na forum od: 27 sie 2024 17:01
Oddział NFZ: Śląski

"Beskid" Krynica Zdrój.

Post autor: Lechno »

Beskid !!!! Przebywałem tam - sierpień 2024r. Sanatorium nie dla osób z trudnościami poruszania się. Obiekt na górce!!! Podejście do obiektu to wyzwanie inaczej dramat. Parkingi są dwa ale małe!!!! kto pierwszy to się załapie. Jak się już tam dotrze to, 44 schody do obiektu (chaszcze bo brak gospodarza który by o to zadbał) i 14 schodów do recepcji. Zdrowa osoba ma już dość. Pokoje w sumie na co kto trafi. Ale ogólnie „bryndza” są studia i tam ładują małżeństwa gdzie wspólna łazienka z toaletą i jedna rolka na osobę na tydzień papieru toaletowego, jak braknie dokupić trzeba a każdy ma inne potrzeby to tak na marginesie. Inne pokoje w sumie ujdą te po remoncie. Stołówka to porażka. Zupy zimne zwłaszcza osoby na 2 turę posiłków gdzie np zupa pod wydziałem a przeważnie już jej brakuje a jak się już opomni ktoś o więcej, to krótka odpowiedź – nie ma!!! ziemniaki czy inne dodatki mizerne i zimne. W czasie gdy ja tam przebywałem sądzę, że połowa osób miała problemy czy też rewolucje żołądkowe i wymiotne, łącznie ze mną, żoną i innymi osobami jak słyszałem. Ważne tam było, że w recepcji piwo można kupić za 7 zł na butelkę (chyba to tanio), sądzę że koncesję na sprzedaż alkoholu tam mają. Zabiegi to porażka, trzeba pilnować aby czasu nie skracali bo ja kilka razy pytałem czemu tak krótkie są i była pozytywna reakcja. Jak ktoś się tam wybiera to proponuję już od 5 godziny tam kolejkę zająć i liczyć że pani w recepcji będzie dobry humor miała. Natomiast będą tam szczęśliwi jak 1 dzień wcześniej obiekt opuścimy bo sprzątaczki mają wtedy czas na porządki.
Mack
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 08 sty 2023 12:37
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Re: "Beskid" Krynica Zdrój.

Post autor: Mack »

Byłem w maju 2023 pobyt super zabiegi przeciętne w górach zawsze jest pod górkę. Mam normalne podniebienie to i jedzenie mi odpowiadało. To było nasze z żoną 3 sanatorium najlepszy pobyt .Byliśmy w Susmed Dąbki następnie Kudowa Zdrój Polonia. Beskid przebił wszystko liczy się też towarzystwo kuracjuszy i pobyt udany pozdrawiam.
alaxa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2016 09:35
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: alaxa »

Lechno, jak czytam Twoją opinię, to mam wrażenie, że pojechałeś tylko po to do sanatorium, żeby później mieć na co narzekać. Byłam w tym sanatorium i mój mąż był 2 razy i nie zgodzę się z Twoją opinią, że wszystko było takie złe. Rehabilitacji mili, jedzenie smaczne, domowe, na temat ilości nie wypowiadam się, bo jednemu wystarczy, innemu za mało, ale nie słyszałam, żeby ktoś narzekał. Pokoje ... szału nie ma, ale nie wszystkie złe, Zresztą jak się jest w takim fajnym czasie, to kto by w Krynicy siedział w pokoju. Wolałabym być w sierpniu w nienajlepszym pokoju w Krynicy niż w ... może i ładniejszym pokoju, ale w listopadzie w Osieczku, aczkolwiek znam i takich co i na Osieczek nie narzekali. Zawsze trzeba jakieś pozytywy wyciągnąć. Nawet te...jak oceniłeś byle jakie zabiegi po trzech tygodniach rehabilitacji na pewno jakąś poprawę zdrowia dały. Pozdrawiam i życzę pogody ducha :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

alaxa Obrazek