Sanatorium Limba Goczałkowice

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Szperlinska
Na forum od: 23 lip 2025 18:27
Oddział NFZ: Śląski

Sanatorium Limba Goczałkowice

Post autor: Szperlinska »

Chciałabym podzielić się wrażeniami z pobytu w Goczałkowicach, sanatorium Limba , lipiec 2025r.
Baza zabiegowa w Goczałkowicach jest bardzo dobra, świetna organizacja , mili pracownicy.
Chociaż na posiłki i zabiegi trzeba dochodzić nie jest to uciążliwe. Jeżeli chodzi o posiłki , też jest ok. Posiłki są też estetycznie podane. Może jak dla mnie za dużo wędlin , można je zastąpić warzywami. Swoją drogą jak to jest wszyscy dostają tyle samo od NFZ , a z posiłkami w sanatoriach jest różnie. Gdy byłam kilka lat temu w Wieńcu jedzenie było fatalne, serwowanie też było nie do przyjęcia.
Wracając do Goczałkowic niestety baza noclegowa w Limbie jest fatalna, to sanatorium powinno być wyłączne z użytkowania. Pokoje małe , łazienki nie można nazwać łazienką, urządzenia są z przed 30-40 lat. Na parterze kilka pokoi wyremontowanych, są większe bo z trzech pokoi zrobiono dwa (wiem to od sprzątaczki ). A propos sprzątania przez 3 tygodnie nikt nie umył kabiny prysznicowej, sprzątanie też pozostawia wiele zastrzeżeń.
Zamiast zatrudniać sprzątaczki lepiej zostawić środki czystości w pokojach, byłby lepszy efekt.
Reasumując więcej do Limby nie pojadę ....
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Re: Sanatorium Limba Goczałkowice

Post autor: ewasz »

Dziękuję za podzielenie się swoją opinią.
Jeśli chodzi o mnie to byłam jeden raz i zarazem ostatni w Goczałkowicach pomimo, że zakwaterowana w ośrodku "GWAREK".

Pozdrawiam :kwiat:
nowy4444
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 24 sty 2023 19:08
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: nowy4444 »

Byliśmy z żoną co prawda pięć lat temu w Limbie, ale widzę z opisu, że nic się nie zmieniło jeżeli chodzi o warunki zakwaterowania. Jak się jeszcze doda do tego, że winda jest tylko do 1-go piętra, a dalej na 2 i 3 prowadzą wąziutkie schody, to możecie sobie wyobrazić gehennę schorowanych kuracjuszy z walizkami. Nigdy więcej Limby - stanowczo nie polecam.
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 32 razy

Post autor: Bibi2 »

Och te Goczałkowice .....
przykre, że nie może doczekać się dobrej opinii .
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 20 razy
Podziękowano: 42 razy

Post autor: lawenda »

Faktycznie .... owiane złą sławą od jakiegoś czasu.
Szperlińska dzięki za opinię. :kwiat:
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Genever »

Dziękuję :kwiat: nigdy nie brałam tego uzdrowiska pod uwagę chociaż byłam przelotem całą godzinę 😉To przykład jak różne standardy pobytu nam się oferuje.
ODPOWIEDZ