Admirał I Świnoujście

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 46 razy
Podziękowano: 49 razy

Admirał I Świnoujście

Post autor: Zosia »

Witam we właściwym miejscu :kwiat: i zaczynamy :D
Podróż bez zastrzeżeń . Mimo niewielkich opóźnień wszędzie udało się zdążyć. Przez szyby widać było tylko deszcz . Na dworcu jak się zresztą spodziewałam przemiłe powitanie kwiatami i "Martini" przez "ekipową " koleżankę -Krysię i ..... deszcz przestał padać :o . Pod ekskortą dotarłam do Rybniczanki , gdzie spędziłam pierwszą noc , krótkie ponowne... "powitanie" .... i "w miasto " . Tu obiad, tam deser i nie wiadomo kiedy zrobił się późny wieczór.... Po drodze zaszłyśmy do Admirała i już na wstępie dobra wiadomość - jest pokój nie 3 osobowy a 2 :D
O 6.15 byłam już w środę ośrodku i byłam druga.
Będę pisała kawałkami by " nie uciekło" a więc cdn.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Re: Admirał I Świnoujście

O godzinie 7 zaczęto meldować. Mój pokój takie studio kiedyś 2+1 teraz 1+1 i mam wybór - jestem pierwsza. Decyduję się na przechodni z dwóch powodów łazienka - to nie ja będę przechodzić i kiedy będę może później wracać to od razu bez skrępowania "do siebie" . Po za tym jest przytulniejszy i większy : łóżko z dobrymi materacami, stolik okrągły, 2 fotele , stolik z szufladami pod ścianą, szafka z lodówką , czajnik , filiżanki , szafa na ubrania, wszystko co trzeba, więcej niż się spodziewałam. Jest jeszcze duże lustro i wieszaki na wierzchnie ubranie , no i są drzwi oddzielające jednak obydwa pokoje . Drugi pokój jest mniej wygodny. Mniejszy , stoi drugie łóżko choć niepościelone , jest drugi telewizor ale .... nie ma szafy , jest tylko szafka na ubrania . Początkowo nie zauważyłam jej braku bo za drzwiami obudowany do samej góry jest taki słupek jakiś szyb czy komin ? W recepcji zapytałam czy szafa jest na dwie osoby (zapełniłam ją już całą ) ? Nie , jest moja a "drugi pokój" będzie dlatego tylko dla 1 osoby hm łóżko zamiast szafy ?????? :o :shock:
Na razie muszę kończyć, Zbliża się 6.30 a na 7,05 mam zabieg w Bałtyku
cdn
Awatar użytkownika
zawiela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 08:44
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 26 razy

Post autor: zawiela »

Kto pierwszy, ten lepszy...jak to mówią
Jesteś zadowolona a to najważniejsze
Czekam na cd.
:kwiat: :kwiat: :kwiat: :serce:
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Mój pokój
Załączniki
20260401_131919.jpg
20260401_130525.jpg
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 59 razy

Post autor: Bibi2 »

Zosiu, dobrego odpoczynku
pozdrawiam :kwiat:
Nina11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 paź 2021 08:41
Podziękowano: 8 razy

Post autor: Nina11 »

Zosiu początek pobytu wygląda obiecująco oby tak dalej. ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :kwiat: :kwiat: :kwiat: - I będę śledziła wszystkie relacje. Nina
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

cd
Wieczorem dociera moja współlokatorka. Pani 9 lat ode mnie starsza po ciężkiej operacji kardiologicznej . Pokój nie przypada jej do gustu , zgłasza to w recepcji ale ostatecznie zostaje. Jest miła , kontaktowa i inteligentna . Jak będzie dalej zobaczymy. Pierwszego dnia jest tylko 1 posiłek o godz.15 obiadokolacja , cieniutko : pomidorówka , 2 plasterki sera , 2 wędliny , 1 jajko w majonezie i kilka plasterków ogórka - to wszystko i do śniadania w dniu następnym. Od śniadania mamy już przydzielone stoliki, 4 osobowe. Ja mam towarzystwo 3 panów. No tak to mi się jeszcze nie trafiło ;) Od razu czuję się zaopiekowana , wręcz adorowana , wszyscy w podobnym wieku , jest bardzo miło :D .
Wcześniej pierwszego dnia po zameldowaniu oczywiście była jak zwykle wizyta u pielęgniarki i lekarza (jakoś mi to umknęło). Pielęgniarka zasadnicza ale doktór , no tu to miałam pecha.

cdn

Basieńko, Nineczko dziękuję i również pozdrawiam :serce:
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 lip 2024 11:00
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 18 razy

Post autor: skrzys »

Super, rozumiem że aktualnie tam jesteś :?: Takie przechodnie pokoje to szok :shock: ta druga osoba wchodząc to chyba czuje się jak intruz
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Skrzyś, dlatego wybrałam ten pierwszy ale wobec widma trójki to miałam wiele szczęścia dostając taki i gdyby druga osoba była ok to już nic więcej nie trzeba a jak będzie ...... podejrzewam, że szczęście..... może nie być całkowite.... 8-) :? :D ale na razie jest dobrze :D

Lekarz i zabiegi . I tu co człowiek to inne odczucia i opinie. Są ludzie bardzo zadowoleni i ci niekoniecznie z tych przepisanych , po które jedziemy zabiegów. Ja należę niestety do tych drugich ale o tym napiszę na koniec. Na razie powiem tylko tyle, że mam część ich na miejscu a część w Bałtyku -bliziutko. Niektórzy mają jeszcze w Światowidzie. Nie spotkałam na razie nikogo kto by biegał do Rusałki choć jeszcze dużo ludzi nie znam.

Zaraz pójdę uiścić zapłatę. Telewizora nie biorę , mam laptopa ale koleżanka wzięła - 119 zł, czajnik 47- konieczność , na korytarzach nie ma a swoich zakaz, pobyt 409 zł - takie mam koszty. Parking - nie wiem ale zapytam na posiłku, wszyscy koledzy zmotoryzowani a .... godziny posiłków :
śniadanie - 9.00 , obiad 13.30, kolacja 18.00
Można za 30 zł zamówić " koszyczek - święconkę" i dodatkowo płatne ciasto na świąteczne dni :shock:

Sorki, że tak trochę chaotycznie piszę ale co mi się przypomni - na gorąco :lol:

To tak na razie tyle ode mnie. Będzie pewnie pewna przerwa w moim pisaniu bo dziś przyjeżdżają do mnie na święta dzieci i wnusio tak, że będzie i tu u mnie trochę rodzinnie.

Wszystkim co są tu w jakiś sposób ze mną lub po prostu zaglądają życzę zdrowych, miłych i rodzinnych Świąt . Wesołego Alleluja !!!
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 lip 2024 11:00
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 18 razy

Post autor: skrzys »

Zosia Tobie również wspaniałych rodzinnych świąt i zdrowia :)
ODPOWIEDZ