Ośrodek Daglezja w Krynicy Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Ośrodek Daglezja w Krynicy Zdrój

Post autor: forumowicz »

Witam,
poszukuję jakichkolwiek informacji/opinii osób, które wypoczywały w tym ośrodku. Przeszukałam różne "miejsca" w necie ... i nic :mrgreen: . Żadnych opinii nie znalazłam. Jadę tam we wrześniu, a więc całkiem niedługo i chcę zaspokoić swoją babską ciekawość. Może osoby obecnie przebywające w Krynicy coś napiszą w temacie :?: :?: :?: :) Pozdrawiam serdecznie :)
forumowicz

Re: Ośrodek Daglezja w Krynicy Zdrój

Witam
i tak zamieszkałam w Daglezji. Pierwsze obserwacje: jest czysto, personel miły. Ośrodek jest mały kameralny, jutro dopiero zaczyna się turnus.Dużo schodów do pokonania jak w rewii. Obiekt położonej dosyć wysoko, nie polecam na zimę, można podjechać autem, ale zimą będzie problem. Dzisiaj wyszliśmy z ośrodka na luzie, a w drodze powrotnej dostaliśmy zadyszki pod górkę. Nie polecam osobom, chodzącym o kulach, brak podjazdów. Jedzenie bardzo smaczne. Miejsce w pok 2-os 71 zł ze śniadaniem. W poniedziałek już po rozruchu całej imprezy masowej :lol: napiszę jeszcze coś.
Park zdrojowy w remoncie, przechodzimy pod "sukiennicami". Dzisiaj było dosyć wietrznie, tak że chyba Maryśkę spod bacy wywiało. Trzeba było rozgrzać się pod gorącym prysznicem. Na jutro zamówiłam więcej słońca, a halnego tylko trochę :D :lol:
Pozdrawiam :)
forumowicz

Dobry wieczór,
wizyta u lekarza zaliczona. Pan doktor nigdzie się nie spieszył i cierpliwie wysłuchał, a potem doradził. Jestem opiekunką mamy na turnusie rehabilitacyjnym i też dostałam zabiegi (obie korzystamy z dofinansowania PCPR) :shock: . Na turnusie jest mało osób, są wolne pokoje. Oglądałam bazę zabiegową - wygląda na nową, a wszędzie info, że obiekt skorzystał z dofinansowania z Unii. Personel bardzo miły i kontaktowy. Jedynym mankamentem jest podejście do ośrodka, dosyć wysoko i stromo. Biegnę na wieczorną herbatkę i nastrojową muzykę.... ;)
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

Witaj Basiu :)
W MALEŃKIEJ koło MAŁOPOLANKI są super pierogi , fajnie podawane - z dużą ilością owoców sezonowych i nie tylko - warto spróbować :) :) :) , na Górze Parkowej natomiast można uzupełnić stracone kalorie po wejściu zjadając porcyjkę placków ziemniaczanych z sosem czosnkowym :) :) :)
POZDRAWIAM
forumowicz

Dziękuję Margot :D :D
widzę, że nie uda mi się utrzymać wagi. Jedzonko w ośrodku też pyszne :shock:
A słoneczko świeci, że aż chce się żyć ;) Pozdrawiam, miłego dnia życzę :)
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Basiu będąc dwa lata w tym czasie co Ty była piękna pogoda o wiele ładniejsza niż w tym roku w czerwcu ,a chodziłam tą samą trasą pod górkę tylko ciut krócej bo do WATRY :)
P.S.
Gdybyś chciała jeszcze poznać jakieś smakołyki to mogę napisać :) tylko nie myśl sobie , że cały czas jadłam poza ośrodkiem ( w ośrodku było ok ) my tylko chodziliśmy na degustację , acha pyszna Latte jest w kawiarni w Starym Domu Zdrojowym :) :) :) :) :) :)
forumowicz

Margot,
Ty Kusicielko, właśnie idziemy z mamą do wodopoju na Słotwinkę i Tadeusza, więc Late zaliczymy :lol:
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Gwarantuję , że bardzo dobra :) ja nie mogłam sobie odmówić 2 lata temu i w tym roku również każdego dnia w godzinach popołudniowych :) :) :)
SMACZNEGO :) :) :)
Basiu ja nie jestem kusicielką ;) , ja tylko podpowiadam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Acha tam po drodze tak po prawej stronie w ogródeczku macie Miłe Panie kawiarnię Wisła z bardzo dobrymi ciasteczkami ...... :) :) :)
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56
Podziękowano: 1 raz

Post autor: dzi »

Pozdrawiam Basię i jej Mamę w Krynicy Zdroju. Byłem 4 lata temu ale w kwietniu. A Ty będziesz witała
kalendarzową jesień w jednym z najlepszych górskich kurortów. Podziwiasz "Polską Złotą Jesień" w letniej
temperaturze, od jutra trochę chłodniej, ale po niedzieli do 30 stopni :). Powodzenia.
P.S. Czy wieczorami dostajesz od Mamy wolne ? :).
ODPOWIEDZ