23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: 23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II

Post autor: Felice »

Rebis w kwestii rezerwacji pokoju dla osoby odwiedzającej musisz dzwonić do BOK.Ja osobiście polecałabym wynajęcie pokoju gdzieś na mieście.Myślę,ze jest taniej.Chyba,ze ktoś prywatnie chce z Tobą być cały turnus,to wtedy masz szansę załapania się na hotelowiec (ładne pokoje z aneksem kuchennym).
Francik dla ZUS są trochę inne zasady.A schodów jak pisałam wcześniej nie trzeba "zaliczać". Wszędzie można dotrzeć bez schodów,wystarczy tylko przejść parę metrów dalej :)
Francik
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 06 sty 2014 00:51
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Francik »

REBIS
Dla osoby odwiedzającej musisz zarezerwować sobie nocleg na kwaterach prywatnych lub w jakimś hotelu. Jest opcja stałego dokwaterowania w sanatorium ale to duży koszt. Jeżeli chodzi o 2/3 dniowy pobyt ( a o taki pewnie Ci chodzi ) to chyba raczej nie jest możliwe !
Czy masz jechać samochodem to od Ciebie zależy. Ja ostatnio korzystałem z takiej strony blablacar gdzie ludzie rejestrują się i jak chcą gdzieś jechać i kogoś podwieźć to piszą ogłoszenie a Ty jeżeli jesteś zainteresowana to się z nimi umawiasz jako pasażer. Lub odwrotnie ;) ;)
ALICE dzięki za te "parę metrów dalej" :lol:
To wszystkie zabiegi miałaś już w PAW III ( poza basenem oczywiście ) ??
Pozdrawiam F
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

pragnę dodać ,że na parkingu przed pawilonem II na dole przed schodami dokonano kilku kradzieży z samochodów tam pozostawionych . Na dużym placu na terenie sanatorium koło pawilonu 3 jest monitoring ( przynajmniej sa kamery )
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

I jeszcze jedno kuracjusze z pawilonu 3 chodzili na zabiegi do pawilonu nr. 2 Wszystko zależy od programisty i kiedy przyjedzie kuracjusz.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Sorki ,ze tak sobie piszę na raty ale zawsze coś się przypomni. Jak pisała Alice :kwiat: Taniej na mieście (nocleg) w sanatorium płaciłem za dobę 45 złotych. Przed pawilonem 2 napisane jest ,ze parking nie strzeżony ale monitorowany . Ja takiego nie widziałem i 100 procent nie ma .chyba ,ze w Listopadzie zamontowano kamerki . Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Mask
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2013 10:40

Post autor: Mask »

Francik pisze:Witam wszystkich Forumowiczów !
Dużym problemem dla kuracjuszy jest ordynator tej III ( tzn lekarz prowadzący ten oddział) który uważa się za Pana na włościach a pacjenci to barachło które udaje że jest chore. Jego chamskie odzywki i ordynarne zachowanie psują niewątpliwie renomę tego sanatorium!!
Pozdrawiam F
Widzę, że twardo trzyma się na stanowisku :evil:
Na moim turnusie też pokazał jakim jest chamem na włościach. Tolerował tylko kilka pacjentek, stale bywających w Lądku. Reszta miała dużą szansę na awantury i pyskówki z chamskim lekarzem. Kuracjusze dzwonili i pisali do NFZ, skarżąc się na jego zachowanie.
Jak widzę nic nie pomogło. Dalej jest ordynatorem i nawet nie zmienił podejścia do kuracjuszy.

Mojego współlokatora z pokoju, chciał wyrzucić z turnusu za pijaństwo.
Kolega rano osunął się z łóżka, nie mógł się podnieść z podłogi, nie trzymał moczu i on zrobił potężną awanturę, że jest pijany i wywala go do domu. Miałem ostre starcie z lekarzem, broniłem kolegi, wiedząc, że nic mocnego nie pił (dzień wcześniej piwo w Zdrojowej) , że coś się z nim stało.
Gdy po godzinie stan chorego pogarszał się, wezwałem lekarza i on stwierdził, że chyba jednak nie jest pijany. Został zabrany do pokoju pielęgniarek, tam było już słabo, kontakt coraz mniejszy, dalej nie trzymał moczu. Wezwał karetkę i kolega został zabrany do szpitala w Kłodzku (podejrzenie Różyczki).
Wróci po 6 dniach, nie potrafił powiedzieć co mu było, i na co go leczyli, ale twierdził, że jeszcze nigdy w życiu tak źle się nie czuł.
Oczywiście został wypisany do domu jako niezdolny do dalszego pobytu w sanatorium.

Kilka miesięcy później, miałem w rodzinie podobny przypadek (identyczne objawy). Lekarz dyżurny nie rozpoznał choroby (twierdził, że to zwykłe przeziębienie). Dwa dni później karetka, szpital i to załatwiony podstępem (lekarka też nie chciała go zabrać, karetka to nie taksówka a pacjent nie mógł ustać)). W szpitalu dalej nie rozpoznano choroby (skierowano na dermatologię). Doszło do ostrego zakażenia organizmu, sepsy. Interwencja lekarzy była zbyt późno. Następny dzień reanimacja i na OIOM. Po 3 dniach na OIOM-ie, pacjent zmarł.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

No niestety tenze pan to duzy problem :shock:
Francik
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 06 sty 2014 00:51
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Francik »

Sztani to potwierdzasz to co pisałem o tym że wszystko zależy od ilości osób na turnusie kiedy przyjadą i jak planista wrzuci w grafik. Niektórych czeka do pokonania duża różnica wzniesień: jak ma basen później masaż lub kąpiel wirową czy lasery w PAW I LOTNIK. W PAW II nie mieliśmy żadnych zabiegów.
Mask i innych - Co do opinii na temat pana x zapraszam na pryw.
Pozdrawiam F
milla
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 08 sty 2014 07:31
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: milla »

Witam . Mam pytanie czy jedzie ktoś do wojskowego pawilon II od 23 stycznia z okolic lublina?
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Milla napisz swój wątek wyjazdu w dziale wyjezdzam do sanatorium. Więcej szans ,ze ktoś się odezwie. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ