Francik dla ZUS są trochę inne zasady.A schodów jak pisałam wcześniej nie trzeba "zaliczać". Wszędzie można dotrzeć bez schodów,wystarczy tylko przejść parę metrów dalej
23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Re: 23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II
Francik dla ZUS są trochę inne zasady.A schodów jak pisałam wcześniej nie trzeba "zaliczać". Wszędzie można dotrzeć bez schodów,wystarczy tylko przejść parę metrów dalej
Dla osoby odwiedzającej musisz zarezerwować sobie nocleg na kwaterach prywatnych lub w jakimś hotelu. Jest opcja stałego dokwaterowania w sanatorium ale to duży koszt. Jeżeli chodzi o 2/3 dniowy pobyt ( a o taki pewnie Ci chodzi ) to chyba raczej nie jest możliwe !
Czy masz jechać samochodem to od Ciebie zależy. Ja ostatnio korzystałem z takiej strony blablacar gdzie ludzie rejestrują się i jak chcą gdzieś jechać i kogoś podwieźć to piszą ogłoszenie a Ty jeżeli jesteś zainteresowana to się z nimi umawiasz jako pasażer. Lub odwrotnie
ALICE dzięki za te "parę metrów dalej"
To wszystkie zabiegi miałaś już w PAW III ( poza basenem oczywiście ) ??
Pozdrawiam F
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
- sztani
- Przyjaciel forum

- sztani
- Przyjaciel forum

Widzę, że twardo trzyma się na stanowiskuFrancik pisze:Witam wszystkich Forumowiczów !
Dużym problemem dla kuracjuszy jest ordynator tej III ( tzn lekarz prowadzący ten oddział) który uważa się za Pana na włościach a pacjenci to barachło które udaje że jest chore. Jego chamskie odzywki i ordynarne zachowanie psują niewątpliwie renomę tego sanatorium!!
Pozdrawiam F
Na moim turnusie też pokazał jakim jest chamem na włościach. Tolerował tylko kilka pacjentek, stale bywających w Lądku. Reszta miała dużą szansę na awantury i pyskówki z chamskim lekarzem. Kuracjusze dzwonili i pisali do NFZ, skarżąc się na jego zachowanie.
Jak widzę nic nie pomogło. Dalej jest ordynatorem i nawet nie zmienił podejścia do kuracjuszy.
Mojego współlokatora z pokoju, chciał wyrzucić z turnusu za pijaństwo.
Kolega rano osunął się z łóżka, nie mógł się podnieść z podłogi, nie trzymał moczu i on zrobił potężną awanturę, że jest pijany i wywala go do domu. Miałem ostre starcie z lekarzem, broniłem kolegi, wiedząc, że nic mocnego nie pił (dzień wcześniej piwo w Zdrojowej) , że coś się z nim stało.
Gdy po godzinie stan chorego pogarszał się, wezwałem lekarza i on stwierdził, że chyba jednak nie jest pijany. Został zabrany do pokoju pielęgniarek, tam było już słabo, kontakt coraz mniejszy, dalej nie trzymał moczu. Wezwał karetkę i kolega został zabrany do szpitala w Kłodzku (podejrzenie Różyczki).
Wróci po 6 dniach, nie potrafił powiedzieć co mu było, i na co go leczyli, ale twierdził, że jeszcze nigdy w życiu tak źle się nie czuł.
Oczywiście został wypisany do domu jako niezdolny do dalszego pobytu w sanatorium.
Kilka miesięcy później, miałem w rodzinie podobny przypadek (identyczne objawy). Lekarz dyżurny nie rozpoznał choroby (twierdził, że to zwykłe przeziębienie). Dwa dni później karetka, szpital i to załatwiony podstępem (lekarka też nie chciała go zabrać, karetka to nie taksówka a pacjent nie mógł ustać)). W szpitalu dalej nie rozpoznano choroby (skierowano na dermatologię). Doszło do ostrego zakażenia organizmu, sepsy. Interwencja lekarzy była zbyt późno. Następny dzień reanimacja i na OIOM. Po 3 dniach na OIOM-ie, pacjent zmarł.
Mask i innych - Co do opinii na temat pana x zapraszam na pryw.
Pozdrawiam F
- sztani
- Przyjaciel forum