Pamiętam jak po latach smutku szukałam jako dorosła już osoba ,zdjęć pamiątek czegokolwiek co mogło by mnie rozweselić ,dać mozliwość oceny tak oceny tamtych dni ,mojej młodości rodziców życia trochę skomplikowanego.To były inne czasy odległe bardzo ,nie było takich mozliwości ,nie było komórek ,rzadko kto miał aparat fotograficzny nie było internetu,ba nikt takiego określenia nie znał.
Pamiętam jak chciałam wiedzieć dlaczego rodzice byli nieszczęśliwi ze sobą dlaczego.........
Chciałam wyczytać to ze zdjęć z kartek pisanych, z dokumentów pożółklych ....chciałam wyczytać.
Niestety zachowały się nieliczne fotografie ,bardzo nieliczne nie ma innych pamiątek...................
Dlatego tak pieczołowicie zbieram to wszystko co dotyczy moich cudownych dzieci ,dorosłych już córki i syna i Jego rodziny .Karki z podrózy zdjęcia ,listy ba nawet prezenty .Zbieram ,by kiedys mogli usiąść i z radościa ,ale też w zadumie patrzeć i przywołać wspomnienia ,opowiedzieć swoim dzieciom o ich spokojnym dzieciństwie o nas .By mogli swoim dzieciom powiedzieć, to byli cudowni nasi rodzice.To wasi dziadkowie...............