osz Ty...
snębica.....
słowo mi się też..
czarodziejskie zioło ,wow

osz Ty...
snębica.....
czarodziejskie zioło ,wow

ja na razie zasiałem tylko pietruszkę, rzodkiewkę, rukolę i sałaty, koperek i parę krzaczków posadziłem...oraz dziiiwne kolorowe maliny....Kleinehexe pisze: 15 kwie 2023 19:14 Aaa, warzywka też u mnie posiane i też mnie ciekawi co z tego będziezwłaszcza, że uprawa niekonwencjonalna. Pierwsze koty za płoty!
![]()
Wszystkie drzewka i krzewy owocowe sadzone jesienią się przyjęły, więc może będą sukcesy.![]()

Kleinehexe pisze: 15 kwie 2023 19:10 Właśnie wróciłam z przed wieczornego spaceru.Wiosenny las po deszczu jest cudowny i działa ożywczo na wszystkie zmysły. Ten zapach wilgotnej gleby, bijąca po oczach, a jednocześnie kojąca zieleń, radosny śpiew ptaków, wśród których dominuje pytający głos zięby. Dotyk też dostał swoje bodźce podczas zbierania paszy
, a smak musi poczekać do jutra.
A szósty zmysł? Cóż miałam intuicję by się ruszyć z domu, bo czuję się wspaniale.
![]()

Och, przepraaaaszam, następnym razem się poprawię i zrzucę szaty.osz Ty...tam ubrana byłaś...
![]()
![]()
I zrobiłeśsnębica.....napiszę nieskromnie....kciałem
zrobić wrażenie...
i...dumny jestem z siebie
a co!!!
![]()

Psyt, nie wyciągaj prawdy na światło dzienne, bo już mnie tu podejrzewali, że jednego uciszyłam na amen...a to niby Ja![]()
miałem wiedzieć coś ponad standard o " truciznach"
![]()
![]()
![]()
Na manowce to mnie ściąga chęć przeżycia przygody, a wrotycz to wartość dodana.teraz wiem dlaczego ciągnęło Cię na manowce....szukałaś wrotyczu
![]()

nie pamiętam już czy wcześniej pisałem o P. Łuczaju czy nie...chciałbym mieć choć część jego wiedzy, zajefajny koleśPrzepraszam, że nie opiszę tylko wrzucę link do filmu, mojego kolejnego ulubieńca profesora Łukasza Łuczaja, ale cóż, czas, czas...
Uprzedzam, troszkę tu przynudza, ale jak kogoś interesuje podejście historyczne do roślin, to polecam.