Miłej i kolorowych
ROZMOWY NOCĄ
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
Re: ROZMOWY NOCĄ
Miłej i kolorowych
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

Chyba za dużą jesteś optymistką, żeby tak od razu w przyszłości nic nie robić..... w totka chcesz od razu wygrać ?Kleinehexe pisze: 30 gru 2023 19:01 Tyle, że co uda mi się przepracować w tym życiu, o tyle mniej będzie do zrobienia w następnym. A może nawet nie będzie potrzeby znów się wcielać?![]()
![]()
![]()
Obiektywizm to bardzo trudne zadanie w dzisiejszych czasach. Każdy ma swoją prawdę i nawet słuchać nie potrafimy tego, co mówi strona przeciwna, bo to dla nas herezja. Jak żyć panie premierze?
Choć popracować też popracowałam, by zachować równowagę oraz by kręgosłup nie piszczał, bo kręgosłupy nie lubią kanapy, ni łóżka w nadmiarze. Oj nie lubią.Chyba, że ćwiczenia gimnastyczne tamże się odbywają.
![]()
![]()
Obiektywizm jak demokracja..... zależnie jak się nią posługujemy. Ostatnio bardzo to dobitnie widać..... ale nie będziemy w to wchodzić, bo to już prawie polityka
Ja tam dla równowagi wolałbym kozetkę..... i nie tę u psychologa
I znowu ładnie słoneczko przyświeca
Miłego i pogodnego
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Masz rację, nie idźmy tą drogą razem z psem Sabą.
To życzę, by te dwa miesiące minęły tak szybko, jak mgnienie oka
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

https://youtu.be/1n_GNvQw_7o?feature=shared
Tak, coś w tym jest co opisujesz..... nasze uczucia, nasze odczucia czy nasze przeczucia. Jakbyśmy już to przeżywali, jakbyśmy mieli to na wyciągniecie ręki, już już pod palcami, a jednak nieuchwytne
No no no, nie tek szybko jak mgnienie oka
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

A propos gryzoni, to mój nie powrócił i jakoś tak mi się troszkę żal zrobiło.
A czemu nie? W pędzie można także doświadczać.
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

No tak, codziennie im zbiórkę robiłaś, a teraz cisza
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Dziś wykorzystałam tę wiosenną aurę, słoneczko i brak wiatru, i pojechałam pospacerować nad sztuczny, bo sztuczny, ale zawsze akwen wodny. Ileż tam ptactwa wodnego zimuje? Łabędzie, żurawie, kaczki rozmaite, gęsi, kormorany, czaple. Nawet zimorodka udało mi się wypatrzeć.
Czy to dobrze, że nie muszą latać daleko? Dla nich może to dobra zmiana. (Tu nie ma podtekstu politycznego
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

Czy to dobrze, że nie muszą migrować ? Nie wiem, ale zwierzęta miały powód, żeby pokonywać takie dystanse. Jak pogoda ulega zmianie, to na całym świecie i inne zwierzęta zamieszkujące obszary, które obecnie np. pustynnieją, też będą musiały migrować w inne rejony. Sama wiesz, że Ziemia jest jak naczynia połączone i zmiana w jednej części powoduje zmiany w innych. W innym temacie stwierdziłem, że natura metodami prób i błędów stworzyła i rozwija życie. Wszystko to jest doświadczeniem, a my jako ludzie jesteśmy największym szkodnikiem, który sam siebie unicestwia i wszystko wkoło. Przyroda wcześniej czy później się odrodzi, ale już bez nas.... bez największej pomyłki natury ?
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz