Iwonicz Zdrój "GÓRNIK"

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
krzysiek88
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 sie 2016 08:32
Staż sanatoryjny: 0

Re: Iwonicz Zdrój "GÓRNIK"

Post autor: krzysiek88 »

krzysiek88 pisze: 16 lis 2024 10:45
irenae pisze: 12 lis 2024 17:53 Byłam we wrześniu w Gorniku i jak pisałam w ośrodku odbywały się wieczorki taneczne, wstęp tak jak pisał kolega 5-10 zł.
Udanego pobytu pozdrawiam IE.
obecnie jestem jak wiadomo, wieczorek zapoznawczy z lampką wina wstęp za 25 zika, normalnie 5 zł a czy w soboty za 10 zł .....
poprawka
Załączniki
cennik disco bandźo w Górniku :)
cennik disco bandźo w Górniku :)
1731773887712.jpg (32.39 KiB) Przejrzano 977 razy
Awatar użytkownika
krzysiek88
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

GIENIA pisze: 16 lis 2024 19:24 irenae .... jestem z Wami :D też jestem miłośniczką Świnoujścia i K-gu , ale Iwonicz też lubię :D
jasne, kto co i gdzie lubi, każdy ma swoje zdanie i upodobania itp. itd.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

krzysiek88 pisze: 16 lis 2024 20:32
GIENIA pisze: 16 lis 2024 11:31 " w okresie jesienno zimowym to gdziekolwiek jestem pierwszy i ostatni raz na 100%. "

Chyba nie pierwszy ;)
tak ? Nie pamiętam abym był z NFZ w takiej porze roku,
A październik 2021 :?: :)
Awatar użytkownika
krzysiek88
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Niestety myślałem, że nie wytrzymam do końca pobytu, aby wszystko opisać, chociaż już wszystko zostało praktycznie opisane. Tak, co do Górnika praktycznie nie ma, co zarzucić. Co do zabiegów to nigdy i chyba nigdzie nie miałem zarzutów, bo jak pisałem ja jeżdżę do sanatorium i traktuje to, jako urlop i wypoczynek, chociaż ten wyjazd a raczej termin to tragedia. Obsługa super, jedzenie okej, ale kryminalista za morderstwo ma lepiej jk my w sanatorium, nie warto brać diety lekkostrawnej, bo mam wrażenie, że jest dla „Dam” i dla „Facetów z wciśniętym tyłkiem”. Pokój 2 os. mały, na 6 wyjazdach, jakich byłem tutaj to dla 2 os. to tzw. „pokamera” pokój 1os. przerobiony na 2os( może tak jest lub był zawsze 2 os.)., łazienka klitka, "ruchoma" deska klozetowa, prysznic z ceratową zasłoną a nie kabina jak zazwyczaj bywa(no tam gdzie je akurat byłem była kabina) a słuchawka prysznicowa nie pasująca dokładnie do uchwytu abym nie mógł się kąpać pod prysznicem kilka minut relaksując się a tylko trzymając jedną ręką słuchawkę wykapał się i zmykał na wyrko lub gdzie indziej, pamiętajcie tutaj zabrać ze sobą dobrze wieszaczki na przyssawkę bo skąpo oto w łaźni „madejowej” no i tradycyjnie trzeba zabrać tzw. "złodziejkę”, aby można było wszystko lub prawie wszystko podpiąć pod prąd, bo Górnik skąpy jest w tej sprawie gdyż żąda za CZAJNIK w pokoju 21 zł polskich. Obsługa poinformowała, że raczej to opłata za prąd w kwocie 1 zł/doba niż korzystanie z niego, a o TV a raczej korzystaniu z niego i cenie to nawet żal wspominać, bo ku....wa mać koszt ponad 120 zł za pokój/pobyt to zbrodnia! Będą w 2023 w Szczawnicy w Willa Sylwia opłata była za wypożyczenie pilota 15 -20 zł a tutaj to jest zbrodnia w biały dzień, ale dzięki jednej osobie będącej tu wcześniej i zdobytej informacji wpadłem na "cudowny patent”, który będzie mi teraz towarzyszył do końca mych dni, aby mieć TV za frajer(info prywatnie). Czego nie żałują w Górniku to tylko srajtaśmy, której dają pod dostatkiem. Co do lokalu tzw. Najemcy, który organizuje disco to niech się wali na ryj. Wiadomo czas kiepski, wcześnie ciemno, ogólna zmuła i zamiast robić pierwszą potupajkę np. w godz. 16-18 za frajer a tylko za kupno napojów itp. itd. To czeka do 18 za opłatę za wejście gdzie leci muza z TV i ma znikome towarzycho na balety ,wyszły mu organizacja Andrzejek za wstęp(tylko wstęp) 35 zł gdy muzyka leciała jak to powiedział jeden Dziad z patefonu. Byłem dziś (tj. 19.11.) luknąć to były na całą salę 3 pary a zaszedłem robiąc zakupy alkoholowe w tej wiosce ok. 16 do tej remizy tzw. Kultowego lokalu czyli „Krakowiak” wielbionego lokalu w stylu PRL i muzą Disco Polo Krakowiaka to zauważyłem że ruszała się cała sala niczym Zombie w horrorze. To nie dla mnie! Muzyka dla mnie i ten styl, chyba za młody jestem, bardzo miła młoda Pani z obsługi po zapytaniu się o obuwie to poinformowała, że elegancko będzie w pantoflach. W tuflach to ja mogę iść na wesele, ale nie do wioskowej tancbudy zwanej kultową. Jest jeszcze coś zwanego Balladą, ale to chyba dla bardziej zasobniejszych emerytów czy rencistów, ja jeszcze pracuję i kasa jest potrzebna. Chyba nie mam tego wieku jeszcze, aby mnie rajcował ten lokal. Acha pamiętajcie przybysze do Górnika po wcześniejszym uzgodnieniu zapewni Wam Górnik także dowóz do swej siedziby z przystanku pl. Oczki nawet po godzinie 14: 30, wystarczy uzgodnić to wcześniej z recepcja a po przyjeździe zadryndać na recepcję, bo jednak te 700 m. to ostro pod górę pierwszego dnia, ale i szkoda kółeczek w walizce, bo można je stracić jak nic na tej trasie. Ogólnie lokalizacja i widoki super, ale na pobyt 21 dniowy to zdecydowanie lipa. Acha można zaparkować za frajer jak się uda w najbliżej okolicy, ale także troszkę poniżej na długim parkingu na ul. Kulczyńskiego. Wioska ma kilka sklepów tzw. Spożywcze gdzie dobrze mieć aplikacje, aby kupić taniej tj.: Delikatesy Centrum (Najlepsze ceny), Groszek(dobre ceny jak jest promocja na alkohol) czynny w niedzielę do 17, Żabka(nie korzystałem) ,w stronę wsi Iwonicz jakieś 100 m od Delikatesów „Jedynka” za nią „ABC” nie korzystałem, no i przy placu Dietla Delikatesy(drogie). Dwie apteki, jedna w centrum otwarta także w niedzielę Droga!, tańsza przy zejściu lub wejściu z lub do Górnika do „centrum” o nazwie „Rodzinna”, ale i tak zaopatrzcie się w leki bez receptowe u Siebie, bo tutaj ceny są kosmiczne, który normalnie w Polsce są o jakieś 50-70%. Co do knajp nie piszę bo te ździerstwo mnie nie interesuje.
irenae
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2012 22:01
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: irenae »

Krzysiek
Wspaniały opis, trochę więcej opisałem odejmnie, kolejni kuracjusze będą mieli co czytać i przygotować się do wyjazdu.
Ale ja nigdy więcej do Iwonicza !!!!
Dziękuję i pozdrawiam IE : :lol:
Gość

Post autor: Gość »

Mam nadzieję że Admin widzi co się dzieje 🤔😳
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

Kaziu już ktoś przed nami powiadomił Admina o tych postach.
Awatar użytkownika
Andrzej1958
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2018 19:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 27 razy

Post autor: Andrzej1958 »

A ja myślę, żeby ten wpis pozostał. Jest to kolejny występ tego forumowicza. Każdy kto to przeczyta będzie wiedział z kim ma do czynienia i nie będzie wchodził w interakcje.
Admin skasuje i będzie on "rozgrzeszony" i czysty jak po spowiedzi.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

Andrzej moim zdaniem Admin powinien skasować konto tego forumowicza, bo nie wystarczy skasować postów.
Tak jak piszesz to nic nie da.
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 33 razy

Post autor: Arker »

Co to za patologia :?: ,zastanawiam sie czy on nie pisze z celi ,bo cos tam wspominal to pewnie z takiego sanatorium ,zablokowac natychmiast dozywotnio :oops:
ODPOWIEDZ