pokoje jednoosobowe (Sopot lub Świnoujście)

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 253 razy
Podziękowano: 137 razy

Re: pokoje jednoosobowe (Sopot lub Świnoujście)

Post autor: GIENIA »

Chyba osoba w Funduszu , wyszła za założenia , że wybierać to Ty sobie możesz prywatnie i złośliwie przydzieliła Ci zupełnie coś innego o co prosiłaś ... no cóż , taki mamy u nas klimat ;)
Życzę Ci zadowolenia z pobytu :kwiat:
Margolietka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2023 10:39
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Margolietka »

Dzięki serdeczne Gieniu :serce:

Wychodzę z założenia, że lepiej żałować, że się coś zrobiło... Poza tym mogłam przecież gorzej trafić np. do Osieczka pod Grójcem :roll: (aczkolwiek pewnie na forum znajdą się też fani tego miejsca)
Awatar użytkownika
Andrzej1958
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2018 19:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 79 razy

Post autor: Andrzej1958 »

Margolietka pisze: 28 sty 2025 09:42
W dniu, w którym rano osobiście zawiozłam do NFZ podanie/prośbę o przydział do konkretnego sanatorium nad morzem, już wczesnym popołudniem otrzymałam już wczesnym popołudniem przydział do ... podgórskiego sanatorium (Revita w Muszynie). Nie wiem czy nie przyśpieszyłam swoją prośbą tego złośliwego i natychmiastowego skierowania. No i mam teraz tzw. mieszane uczucia, bo wyczytałam na forum, że miejsce jest całkiem atrakcyjne, sanatorium chyba mniej. Ale pocieszam się, że nie ma tam wieloosobowych pokoi; same dwójki i aż 6 jedynek :P
Pomijając fakt, że mazowiecki NFZ jest niechętny wszelakim prośbom, to Twoje pismo mogło nie trafić na biurko osoby przydzielającej miejsce kuracji. Zrobiłaś to trochę za późno.
Ja nauczony doświadczeniem z 2023 roku, kiedy od razu po decyzji lekarza dostałem skierowanie bez numeru w kolejce z 5 miesięcznym wyprzedzeniem, teraz od razu jak skierowanie pojawiło się na IKP napisałem prośbę, przez IKP, o przydział do jednej z wybranych przeze mnie miejscowości. Dostałem uzdrowisko pierwszego wyboru.
Ale to jest lubelski oddział NFZ.
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Podziękował: 101 razy
Podziękowano: 54 razy

Post autor: Arker »

Mnie Andrzej tez tak zaskoczyli ,sierowanie bez nr. ale byl dobry przydzial wiec bylo ok.
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Podziękował: 101 razy
Podziękowano: 54 razy

Post autor: Arker »

Margolietka pisze: 28 sty 2025 09:42 Raz jeszcze dziękuję wszystkim za wszelkie sugestie, czy to nadmorskie, czy też z innych regionów. Mogę właściwie już zakończyć ten wątek i przenieść się na inny związany z konkretnym sanatorium.

W dniu, w którym rano osobiście zawiozłam do NFZ podanie/prośbę o przydział do konkretnego sanatorium nad morzem, już wczesnym popołudniem otrzymałam już wczesnym popołudniem przydział do ... podgórskiego sanatorium (Revita w Muszynie). Nie wiem czy nie przyśpieszyłam swoją prośbą tego złośliwego i natychmiastowego skierowania. No i mam teraz tzw. mieszane uczucia, bo wyczytałam na forum, że miejsce jest całkiem atrakcyjne, sanatorium chyba mniej. Ale pocieszam się, że nie ma tam wieloosobowych pokoi; same dwójki i aż 6 jedynek :P
Byl tam ysi niedawno ,jemu sie podobalo ,ja bylem w Muszynie ale w IZC chodzilem na tance do Revity mi Muszyna nie przypadla do gustu ,tak ze jak widzisz co kto lubi.Pozdrawiam
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Margolietka nie dostała byś Osieczka, bo tam nie ma sanatorium i to z NFZ. To jest tylko Ośrodek Rehabilitacji ZUS i musiała byś jechać prywatnie. Niektórzy nazywają to sanatorium, ale chyba tylko ci, którzy nie byli w prawdziwym sanatorium. :roll:
Awatar użytkownika
Andrzej1958
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2018 19:18
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 79 razy

Post autor: Andrzej1958 »

Oj Zbyszku, Zbyszku.
Byłem w prawdziwym sanatorium Arka Mega na Kościuszki, jeśli miałbym wybierać to nieprawdziwe Arka w Jarosławcu.
Margolietka
Kuracjusz
Kuracjusz

Andrzej1958 pisze: 28 sty 2025 11:43
Margolietka pisze: 28 sty 2025 09:42
Pomijając fakt, że mazowiecki NFZ jest niechętny wszelakim prośbom, to Twoje pismo mogło nie trafić na biurko osoby przydzielającej miejsce kuracji. Zrobiłaś to trochę za późno.
Ja nauczony doświadczeniem z 2023 roku, kiedy od razu po decyzji lekarza dostałem skierowanie bez numeru w kolejce z 5 miesięcznym wyprzedzeniem, teraz od razu jak skierowanie pojawiło się na IKP napisałem prośbę, przez IKP, o przydział do jednej z wybranych przeze mnie miejscowości. Dostałem uzdrowisko pierwszego wyboru.
Ale to jest lubelski oddział NFZ.

O! Dzięki za sugestię. Za 2 lata wypróbuję Twoją metodę via IKP (chyba, że do tego czasu coś się zmieni :lol: i będzie już można wybrać sanatorium samemu).
Margolietka
Kuracjusz
Kuracjusz

zbigniew165 pisze: 28 sty 2025 12:54 Margolietka nie dostała byś Osieczka, bo tam nie ma sanatorium i to z NFZ. To jest tylko Ośrodek Rehabilitacji ZUS i musiała byś jechać prywatnie. Niektórzy nazywają to sanatorium, ale chyba tylko ci, którzy nie byli w prawdziwym sanatorium. :roll:
O tym miejscu położonym w "środku niczego" :shock: z 10 lat lat temu opowiadał mi znajomy, który mial okazję się tam kurować. A jako, że wówczas wybierałam się po raz pierwszy w życiu do sanatorium, to przestrzegał mnie, abym zrobiła wszystko co w mojej mocy, aby tam się nie znaleźć.

Może wtedy Osieczek miało status sanatorium... (?)
Gość

Post autor: Gość »

Nie, nigdy.
Ośrodek powstał jako dom spokojnej starości, potem zaczął pełnić obecną funkcję.
ODPOWIEDZ