Życzę Ci zadowolenia z pobytu
pokoje jednoosobowe (Sopot lub Świnoujście)
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 253 razy
- Podziękowano: 137 razy
Re: pokoje jednoosobowe (Sopot lub Świnoujście)
Życzę Ci zadowolenia z pobytu
-
Margolietka
- Kuracjusz

- Na forum od: 16 lut 2023 10:39
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 3
Wychodzę z założenia, że lepiej żałować, że się coś zrobiło... Poza tym mogłam przecież gorzej trafić np. do Osieczka pod Grójcem
- Andrzej1958
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 maja 2018 19:18
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 79 razy
Pomijając fakt, że mazowiecki NFZ jest niechętny wszelakim prośbom, to Twoje pismo mogło nie trafić na biurko osoby przydzielającej miejsce kuracji. Zrobiłaś to trochę za późno.Margolietka pisze: 28 sty 2025 09:42
W dniu, w którym rano osobiście zawiozłam do NFZ podanie/prośbę o przydział do konkretnego sanatorium nad morzem, już wczesnym popołudniem otrzymałam już wczesnym popołudniem przydział do ... podgórskiego sanatorium (Revita w Muszynie). Nie wiem czy nie przyśpieszyłam swoją prośbą tego złośliwego i natychmiastowego skierowania. No i mam teraz tzw. mieszane uczucia, bo wyczytałam na forum, że miejsce jest całkiem atrakcyjne, sanatorium chyba mniej. Ale pocieszam się, że nie ma tam wieloosobowych pokoi; same dwójki i aż 6 jedynek![]()
Ja nauczony doświadczeniem z 2023 roku, kiedy od razu po decyzji lekarza dostałem skierowanie bez numeru w kolejce z 5 miesięcznym wyprzedzeniem, teraz od razu jak skierowanie pojawiło się na IKP napisałem prośbę, przez IKP, o przydział do jednej z wybranych przeze mnie miejscowości. Dostałem uzdrowisko pierwszego wyboru.
Ale to jest lubelski oddział NFZ.
-
Arker
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
- Podziękował: 101 razy
- Podziękowano: 54 razy
Byl tam ysi niedawno ,jemu sie podobalo ,ja bylem w Muszynie ale w IZC chodzilem na tance do Revity mi Muszyna nie przypadla do gustu ,tak ze jak widzisz co kto lubi.PozdrawiamMargolietka pisze: 28 sty 2025 09:42 Raz jeszcze dziękuję wszystkim za wszelkie sugestie, czy to nadmorskie, czy też z innych regionów. Mogę właściwie już zakończyć ten wątek i przenieść się na inny związany z konkretnym sanatorium.
W dniu, w którym rano osobiście zawiozłam do NFZ podanie/prośbę o przydział do konkretnego sanatorium nad morzem, już wczesnym popołudniem otrzymałam już wczesnym popołudniem przydział do ... podgórskiego sanatorium (Revita w Muszynie). Nie wiem czy nie przyśpieszyłam swoją prośbą tego złośliwego i natychmiastowego skierowania. No i mam teraz tzw. mieszane uczucia, bo wyczytałam na forum, że miejsce jest całkiem atrakcyjne, sanatorium chyba mniej. Ale pocieszam się, że nie ma tam wieloosobowych pokoi; same dwójki i aż 6 jedynek![]()
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
- Andrzej1958
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 maja 2018 19:18
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 79 razy
Byłem w prawdziwym sanatorium Arka Mega na Kościuszki, jeśli miałbym wybierać to nieprawdziwe Arka w Jarosławcu.
-
Margolietka
- Kuracjusz

Andrzej1958 pisze: 28 sty 2025 11:43Pomijając fakt, że mazowiecki NFZ jest niechętny wszelakim prośbom, to Twoje pismo mogło nie trafić na biurko osoby przydzielającej miejsce kuracji. Zrobiłaś to trochę za późno.Margolietka pisze: 28 sty 2025 09:42
Ja nauczony doświadczeniem z 2023 roku, kiedy od razu po decyzji lekarza dostałem skierowanie bez numeru w kolejce z 5 miesięcznym wyprzedzeniem, teraz od razu jak skierowanie pojawiło się na IKP napisałem prośbę, przez IKP, o przydział do jednej z wybranych przeze mnie miejscowości. Dostałem uzdrowisko pierwszego wyboru.
Ale to jest lubelski oddział NFZ.
O! Dzięki za sugestię. Za 2 lata wypróbuję Twoją metodę via IKP (chyba, że do tego czasu coś się zmieni
-
Margolietka
- Kuracjusz

O tym miejscu położonym w "środku niczego"zbigniew165 pisze: 28 sty 2025 12:54 Margolietka nie dostała byś Osieczka, bo tam nie ma sanatorium i to z NFZ. To jest tylko Ośrodek Rehabilitacji ZUS i musiała byś jechać prywatnie. Niektórzy nazywają to sanatorium, ale chyba tylko ci, którzy nie byli w prawdziwym sanatorium.![]()
Może wtedy Osieczek miało status sanatorium... (?)
-
Gość
Ośrodek powstał jako dom spokojnej starości, potem zaczął pełnić obecną funkcję.