Szalona Paczka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Re: Szalona Paczka

Post autor: Mazrena »

Witam, dołączam do głośnego grona z ☕️☕️☕️☕️I humorami :lol:
U mnie słonecznie, ale jak zimno nie wiem, korzystam z uroku ciepłego łóżeczka :lol:
Tematy temaciki....zmienne jak ruletka :P fajnie coś się dzieje u Szalonych . I tak trzymać 8-)
Miłego dnia :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 259 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Tylko nie mów Pasażerko , że tego RM znowu będziesz szukać po całej Polsce . :o a tak poważnie , to kiedyś w Szpitalu Wojewódzkim w Kielcach były króciótkie terminy , jak jest teraz , nie wiem :?

To Busko chodzi mi po głowie na serio , ale tak , góra na trzy dni ... coby na własnym nosie się przekonać , jak to jest z tym zapachem siarki . Do sanatorium bym się raczej obawiała jechać , bo gdybym nawet nie miała tego zabiegu , to jednak zapach jest wszędzie . Pamiętam jak mnie odrzucał smród w Mewie V .... a to podobno nic w porównaniu do Buska :roll:
Awatar użytkownika
ysy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 kwie 2022 21:22
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: ysy »

Gieniu :serce: Ty moje
Jak wytrzymasz 1 godzinę na hali rybnej w Gdyni, to Busko wyda Ci się Paryżem :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: Martinka »

Gieniu :)
Sanatorium Słowacki Busko Zdrój - przeżyłam tam 3 tyg. w potwornym smrodzie siarkowym :roll:
Musiałam mieć jakieś zabiegi tz. kąpiel siarczkowa - moczenie rąk i nóg - bleee.....
Mam obrzydzenie do wszystkich wanien w sanatoriach, szpitalach , hotelach oraz na wyjazdach wczasowych :roll:
Ponadto ten wszechogarniający człowieka smród :evil: :evil:
Wyleczyłam się po tym Busku z sanatoriów na jakiś czas i się na razie nie wybieram :!: :!: :!:
Miłego :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

I tu Cię zdziwię Ysolku :D na hali w Gdyni nie byłam , ale byłam w porcie rybnym w Kgu ... , nawet po kutrze chodziłam :lol: wiem , że to żadne porównanie , ale jednak :) .. znajomi z którymi poszłam źle znosili smród , a mnie On zupełnie nie przeszkadzał :)
W jednym z sanatoriów miałam kąpiel siarkową , która ma się nijak do tych Buskowych , a na drugą już nie poszłam , zmieniono mi na solankę . Nie mogłam po prostu oddychać w tym smrodzie .
Martinko , ja nie mam takich uprzedzeń , co do kąpieli w wannach , nie mam mizofobii , ale ten zapach siarki , na mnie źle działa ... no , chyba , ze mi juz przeszło ;) mój kuzyn był w tym samym sanatorium , co znajoma Zbyszka , a zupełnie inaczej ocenili pobyt pod każdym względem ... tym siarkowym również .... dlatego , tak jak pisałam , najlepiej zawsze poczytać opinii innych , a przekonać się samemu :D

Miłego popołudnia Wszystkim ... idę na obiad :D
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Hejka..

Gieniu ja to jestem osobą ogromnie wyczuloną na zapachy ale jakoś dziwnie zapach siarki w Busku kompletnie mi nie przeszkadza.
Inaczej wygląda przejście przez Marconiego, tam się duszę bo stężenie siarki jest bardzo duże, niemniej gdybym mogła korzystać z tego zabiegu to przemogłabym się bo wszak zdrowie to najważniejsze jest :D

Miłego dnia dla Was szaleni :kwiat:
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: Martinka »

Ja mam uprzedzenie co do niedomytych sprzętów, zarazków itp...
Gieniu nikt tego nie zmieni :!: :!:
Każdy jest inny ;) ;)
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Dzień dobry . :kwiat:
Paczuszka zagościła ,wiadomości pozostawiła . 8-)
Wiosenny pogodny ,chłodny dzień . :kwiat:
Zapachy siarkowe ,w temacie ,dobrze trzeba samemu sprawdzić :o
Ewaszka ,zapraszamy ,zagościła w temacie :o 8-)
Martinka już swoje zdanie pozostawiła w temacie wyjazdu do sanatorium. :o
Miłego popołudnia wieczoru ,pozdrawiam. :kwiat:
Awatar użytkownika
Pasazerka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2025 11:06
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 18 razy

Post autor: Pasazerka »

GIENIA pisze: 20 mar 2025 11:11 Tylko nie mów Pasażerko , że tego RM znowu będziesz szukać po całej Polsce . :o a tak poważnie , to kiedyś w Szpitalu Wojewódzkim w Kielcach były króciótkie terminy , jak jest teraz , nie wiem :?
Kurczę, nie wpadłam tym razem na to, żeby szukać poza Trójmiastem :lol: Udało mi się znaleźć w Gdańsku na połowę czerwca, więc już odpękam. Chwilowo potrzebuję posiedzieć trochę bardziej na miejscu :D
ewasz pisze: 20 mar 2025 13:30 Gieniu ja to jestem osobą ogromnie wyczuloną na zapachy ale jakoś dziwnie zapach siarki w Busku kompletnie mi nie przeszkadza.
Inaczej wygląda przejście przez Marconiego, tam się duszę bo stężenie siarki jest bardzo duże, niemniej gdybym mogła korzystać z tego zabiegu to przemogłabym się bo wszak zdrowie to najważniejsze jest :D
To ja mam chyba jakieś spaczone powonienie. W Busku bywałam do tej pory tylko turystycznie, ale bywałam też w Marconim i ja tam kompletnie nie czuję tego zapachu, nic a nic. Nie wiem, może to przez to, że pochodzę z okolic Tarnobrzega, gdzie za mojego dzieciństwa i nastoletniości była kopalnia odkrywkowa siarki i ten zapach jednak przez te lata mi zobojętniał? :roll:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Czyli ... muszę jechać i sprawdzić zapach tej siarki osobiście :)

Ewaszko , a potem w pokoju nie śmierdzi wszystko tą siarką ?
ODPOWIEDZ