ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: Kleinehexe »

Gość pisze: 16 lip 2025 19:58 Kleinehexe - coś wybiórczy ten twój feminizm 😂😂 do kobiety - Aniołku :?: :o i ty - feministka na to pozwalasz ?
Chyba , że u innych igłę , a u siebie belki to już nie :?: :D - tak bywa ;)
Edwardo, po pierwsze bardzo proszę byś nie przyklejał etykietek, bo to bardzo płytka postawa. Nie jestem feministką, gdyż nie należę do żadnej organizacji walczącej na rzecz równouprawnienia kobiet. To, że moje poglądy są zbieżne z ideami tego ruchu, że go popieram, jeszcze o niczym nie świadczy. :oops:
Po drugie, jeśli moje zdecydowanie wyrażane poglądy :D , tak bardzo Cię kłują w oczy, to jest na to bardzo prosta rada: nie czytaj ich. :lol: A jeśli nie możesz się od tego powstrzymać, to jest jeszcze jedno wyjście: oznacz mnie jako wroga i nie będziesz ich wydział. :oops:
Po trzecie, dzielę się swoimi poglądami, przedstawiając argumenty przemawiającymi za owymi, ale nie zmuszam nikogo, by zmieniali swoje. Jeśli Andy uważa za właściwe zwracać się do mnie per Aniołku, to jego wola, a ja nie jestem drobiazgowa, by się o to obruszać, zwłaszcza, że Andy spytał mnie, czy mi to nie przeszkadza. :)

Cytowany przeze mnie post jest kolejnym dowodem na to, że wielu ludzi w bardzo powierzchowny i stereotypowy sposób traktuje idę feminizmu, pokazując tym samym własną ignorancję. :roll:
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziś pierwsza wiadomość jaka dotarła do mnie okazała się być bardzo smutna. Zmarła Joanna Kołaczkowska. :cry: Nie wiem czy kiedykolwiek wcześniej tak mnie zasmuciła śmierć osoby, której osobiście nie znałam. Od jakiegoś czasu podczas jazdy w aucie słucham podcastu "Mówi się", w którym pani Joanna razem z Szymonem Majewskim dużo opowiada o sobie, o własnych doświadczeniach życiowych jakże często zbieżnych z moimi, więc mam wrażenie jakby odszedł ktoś z mojego najbliższego otoczenia. Oczywiście rozmowy okraszone były dużą dawką humoru, a ten śmiech Asi... Jadąc rano do pracy często śmiałam się do rozpuku (to było niebezpieczne :o ), często robili mi dzień. :) Kabaret Hrabi był moim ulubionym. Był, bo bez Asi... :cry:
Niezmiernie mi smutno, że przegrała tę walkę. Ufam, że po tamtej stronie zaznała już błogiego spokoju otoczona boską miłością. :serce:
https://youtu.be/A41PF4lUkrg?si=70GyoI_IYcJYCvhP
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Cześć Aniołku :D , też dotarła w porannych wiadomościach :( . Ja ją poznałem w poprzednim wieku z kabaretu "Potem" w "Bajkach dla potłuczonych". I znowu przychodzi myśl: dlaczego tak szybko odchodzą ludzie dobrzy, którzy wprowadzali do naszego życia tyle dobra, pozytywów czy rozwoju, a ci drudzy nadal nam przysparzają wszystkiego co najgorsze....... i nadal żyją :evil: .
Wiele lat temu nie uznawałem tzw. karmy, bo i sam doznawałem wiele niesprawiedliwości i żeby tak powiedzieć równowaga była zachwiana :oops: . Nawet siedem lat chudych, to było mało...... było ich naście. Jednakże po tych nastu, przyszły pozytywy które spowodowały że trochę inaczej patrzę na świat....... świat z karmą ? :o . Nie wiem, ale jedno wiem, że przeżycia z ostatnich kilkunastu lat bardzo mnie zmieniły :) . Żeby nie było tak miło, to jeszcze parę "zaskórniaków" pozostało :lol: .
: - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - : - :
Kleinehexe pisze: Nic nie stoi na przeszkodzie, byśmy razem korzystali. :D
Chyba skakał. :lol:
Na pewno będziemy........ mentalnie ? ;) .
Taaaa skakał :roll: ...... jak będę miał jedną :lol: .
Po wczorajszym ładnym dniu, dzisiejszy już pochmurny, ale w następnych ma być coraz lepiej i tego się trzymam :) .
Miłego i pogodnego :D .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Żyją nadal, by mieli szansę na poprawę. :P
Uważam, że trudne doświadczenia są po to, abyśmy się rozwijali, wzbogacali. Mamy tu do przerobienia pewne traumy rodowe lub z poprzednich wcieleń. Nigdy nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. :)
U mnie pogoda nawet niezła, sporo słońca, nawet ciepło. Ale to co się dzieje w tym roku, to jest nie do opowiedzenia. Polska stepowieje. :o :shock:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oj nie wiem nie wiem :roll: . Mieli tyle szans, że nawet totek tyle nie daje :evil: . Podobno nic w przyrodzie nie ginie.
Przed południem słoneczko mocniej przyświeciło i zrobiło się parno, a wieczorem nawet mocno popadało i się ochłodziło. Przy tej zmiennej pogodzie i chwiejnym ciśnieniu już ogarnia senność.
Jeszcze wiadomości oglądnąć i guziki przyszyć i zobaczymy co dalej zrobić z tak pięknie rozpoczętym wieczorem :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Udanego wieczoru! :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję :kwiat: , ale wydaje mi się że będzie krótki :lol: ...... tylko jeszcze jest jasno :oops: .
W razie gdyby się nagle zakończył z góry życzę słodkich snów :D .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję i wzajemnie :D :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć Aniołku :D , nawet idzie mi się szybko wyłączyć :lol: . Ale czy są słodkie czy w innym smaku, to już niestety nie mogę powiedzieć ;) . Jakby się wzięło na spytki, to może by wyśpiewał......... w kolejnym marzeniu sennym ;) :lol: .
Pogoda na razie byle jaka :roll: , to się pocić nie będę :P .
Miłego i pogodnego :D ..... grzybki już kiełkują ? ;) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Czyli padasz jak kawka? :P :lol:
Dzień dobry. :kwiat: Na razie nie wiadomo jaki, pochmurny, ale nie ciemny, z przebijającym się słońcem. Jak dla mnie za chłodny. :roll: A mówiłeś, że będą upały. :oops:
Grzybów nie widziałam, ale też ich nie szukałam, więc to informacje niewiarygodne. :P
Miłego! :kwiat:
ODPOWIEDZ