Sanatorium Kujawiak - Inowrocław

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
lucy27
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2012 17:31

Re: Sanatorium Kujawiak - Inowrocław

Post autor: lucy27 »

Wyjścia nie ma trzeba jechać , najgorzej że kiepska pora jakby to było lato, wiosna lub wczesna pora jesieni to było by super zawsze gdzieś by sie wyszło a tak zostaje siedzenie w pokoju rano ciemno popołudnui wczas ciemno . Mężowi nawet nie mówię jakie warunki gotów zrezygnować i dopiero problem . :)
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 161 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Lucy27...więcej optymizmu,Inowrocław to bardzo ładne uzdrowisko,piękne tężnie od niedawna podświetlone...miły widok dla oczu :)piękny duży park zdrojowy,stawik który zawsze trzeba przemierzyć aby dojść do tężni...a poz tym będziecie mieli wszystko na miejscu bazę noclegową,zabiegową,jedzenie.Ja będę musiała po to" wszystko dochodzić",ale cieszę się że w końcu doczekałam wyjazdu.Więcej radości...a będzie dobrze :) pozdrawiam.
lucy27
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Atina , kiedy Ty jedziesz do tego Sanatorium ?
lucy27
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Widzę ,że albo mało kuracjuszy było w sanatorium Kujawiak albo byli i nie chcą sie opinia podzielić :)
lucy27
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Już nie długo wyjazd do sanatorium Kujawiak jak wrócę chętnie opinią o nim z Wami sie podzielę :)
Awatar użytkownika
Mirabella
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2012 20:55
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Mirabella »

Na górze działu masz przeglądarkę.
Wpisz w nią Inowrocław-Kujawiak.....jest dużo ocen tego ośrodka.
Ja byłam na leczeniu poszpitalnym i jestem zadowolona.
Kolczyk2051
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2011 18:30

Post autor: Kolczyk2051 »

Witam w sanatorium Kujawiak byłam 2 razy z ZUS. I nie dlatego moja opinia jest negatywna o tym ośrodku. Zabiegi w porządku chociaż trzeba na niektóre dochodzić. Tylko te posiłki! ochyda i jeszcze uważali ,że za te pieniądze co otrzymują to i tak dobre/a pieniądze naprawdę b. duże/Ale jeśli jedzie się z mężem to przynajmniej nie jest się w pokoju z przypadkową osobą i to jest ten plus.Inowrocław o tej porze roku to nie rewelacja, zresztą pewnie jak wszędzie. Szaro , buro brak słońca. Ale należy mieć nadzieję że będzie ok. Pozdrawiam
lucy27
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Mirabella ja wiem ,że jest przeglądarka ale opinie się zmieniają jak i warunki w sanatoriach. Jak wcześniej jechałam do Iwonicza Zdroju do Sanatorium Ekcelsior były o nim negatywne opinie ja trafiłam do niego po remoncie i byłam zadowolona. Jedzenie mi nie przeszkadza bo to nie wczasy a bułkę i cos do bułki można dokupic :) Byle w pokoju było czysto i zabiegi były ok poto się jedzie :) Pozdrawiam :)
lucy27
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Wróciłam z senatorium i dzielę się wrażeniemi. Jedzenie było znośnie dało się wytrzymać bez podjadania jak dla mnie za mało surówek. Co do jakości wykonywanych zabiegów nie mam zastrzeżeń tylko godziny kiepsko rozplanowane przykładowo 3 zabiegi ale rozłożone na cały dzień rano o 7,05 basen, godz 12,55 kąpiel perełkowa a okłady borowinowe godz 19 dołożyć do tego śniadanie 7,30 obiad 12,30 kolacja 17,30 to rozkichany był cały dzień. Dla mnie przerażająca była ilość wykonywanych zabiegów - praca rehabilitantów na 2 zmiany . Mieszkałam w Kujawiaku na 2 piętrze pokój znośny ale łazienka koszmar , brak kabiny prysznicowej,nie było ani kotary ani jakiegokolwiek brodzika . Stało sie na płytkach do ściany przymocowany był prysznic.Jak brało się kąpiel zalana cała łazienka a co za tym idzie równiez pokój. Inowrocław jako miasto podobał mi się park tężnie - piękne chciałabym tam pojechać w lecie :) Jeżeli są jakieś pytania chętnie odpowiem.
Awatar użytkownika
Mirabella
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2012 20:55
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Mirabella »

Czyli nic się nie zmieniło.
Byłam w Kujawiaku latem 2008 r
Drugie piętro było po remoncie.