Rymanów-Zdrój - ESKULAP od 5.05.2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
plipczuk
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 30 mar 2016 15:37
Oddział NFZ: Lubelski

Re: Rymanów-Zdrój - ESKULAP od 5.05.2016

Post autor: plipczuk »

Zbyszku,
W Inowrocku to butelki i puszki z rana tylko lądowały w koszach na śmieci. Pielęgniarki były super, i o ile ktoś tam nie podpadł to było super uśmiech i dobre słowo działo swoje ;) .
Co do tańców to było parę knejpeczek, gdzie ludzie chodzili i można było trochę pokręcic się na parkiecie. Co do nocnych harców to jak to tylko po cichu bo zdarzało się, że białe kitle stały pod pokojem. Na szczęście jestem (byłym) maratończykiem i zależy i najbardziej by wrócić do sprawności w miarę chociaż wiem, że nigdy już na starcie nie stanę. Jak z wyjazdami bo korzystając z pięknej okolicy chciałbym zobaczyć chociaż przejazdem Bieszczady i może Caryńską :D .
Awatar użytkownika
plipczuk
Kuracjusz
Kuracjusz

Re: Rymanów Zdrój - ESKULAP od 5.05.2016

Dziadek Zbyszek pisze:Nie, nikt nie czeka z alkomatem, ale tak kwadrans przed 22 pielęgniarki z nocnego dyżuru
czekają przy wejściu bo punkt 22 są zamykane drzwi wejściowe do budynku.
Pytają z którego jesteś pokoju (wcześniej sprawdzają obecność w pokojach) i obserwują.
Czasem niektórzy rano mieli rozmowy "prewencyjne" z lekarzem. Na moim pobycie
też zdarzył się wcześniejszy wyjazd (dwie panie) z powodu alkoholu i awantury.
Pisząc o przydziale "peselem" to nie jest tak, że szukają bardzo zbliżonego do Twojego,
ale też nie ma np. 40 lat rozbieżności. Ostatnio miałem pana +15 lat do mojego peselu
i było super, chociaż mieliśmy różne zainteresowania i różne zapatrywania w wielu kwestiach.
p.s. Korektę piątki na głównym poście wykonał wczoraj Admin.

W Inowrocku to butelki i puszki z rana tylko lądowały w koszach na śmieci. Pielęgniarki były super, i o ile ktoś tam nie podpadł to było super uśmiech i dobre słowo działo swoje ;) .
Co do tańców to było parę knejpeczek, gdzie ludzie chodzili i można było trochę pokręcic się na parkiecie. Co do nocnych harców to jak to tylko po cichu bo zdarzało się, że białe kitle stały pod pokojem. Na szczęście jestem (byłym) maratończykiem i zależy i najbardziej by wrócić do sprawności w miarę chociaż wiem, że nigdy już na starcie nie stanę. Jak z wyjazdami bo korzystając z pięknej okolicy chciałbym zobaczyć chociaż przejazdem Bieszczady i może Caryńską :D .
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 71 razy

Post autor: Dzia_dek »

plipczuk pisze:Co do tańców to było parę knejpeczek, gdzie ludzie chodzili i można było trochę pokręcic się na parkiecie. (...)
Jeśli chodzi o tańce w Rymanowie to pod linkiem poniżej masz kilka informacji.
http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewto ... ki#p304063
Podejrzewam, że w tej dziedzinie nic lub bardzo niewiele się zmieniło.
plipczuk pisze:Jak z wyjazdami bo korzystając z pięknej okolicy chciałbym zobaczyć chociaż przejazdem Bieszczady i może Caryńską :D
Jeśli chodzi o wyjazdy to nie będziesz miał wiele czasu. Jadąc z ZUS-u masz dużo więcej zabiegów, czasem nawet po południu.
Na dalsze wyjazdy pozostaje tylko niedziela. Pozostaje jeszcze pytanie czy własny samochód czy wyjazdy zorganizowane?
Jeśli własny samochód to na Forum w dziale "Uzdrowiska" masz mnóstwo opisów co można zobaczyć na miejscu i w okolicy
bliższej lub dalszej. Jeśli wyjazd zorganizowany to wejdź sobie na stronę Biura Turystycznego "Mateusz" w Rymanowie Zdroju,
tam będziesz miał cały program wyjazdów w interesującym Cię okresie. Można też zadzwonić i dopytać o szczegóły.
Awatar użytkownika
plipczuk
Kuracjusz
Kuracjusz

Dziadek Zbyszek pisze:
plipczuk pisze:Co do tańców to było parę knejpeczek, gdzie ludzie chodzili i można było trochę pokręcic się na parkiecie. (...)
Jeśli chodzi o tańce w Rymanowie to pod linkiem poniżej masz kilka informacji.
http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewto ... ki#p304063
Podejrzewam, że w tej dziedzinie nic lub bardzo niewiele się zmieniło.
plipczuk pisze:Jak z wyjazdami bo korzystając z pięknej okolicy chciałbym zobaczyć chociaż przejazdem Bieszczady i może Caryńską :D
Jeśli chodzi o wyjazdy to nie będziesz miał wiele czasu. Jadąc z ZUS-u masz dużo więcej zabiegów, czasem nawet po południu.
Na dalsze wyjazdy pozostaje tylko niedziela. Pozostaje jeszcze pytanie czy własny samochód czy wyjazdy zorganizowane?
Jeśli własny samochód to na Forum w dziale "Uzdrowiska" masz mnóstwo opisów co można zobaczyć na miejscu i w okolicy
bliższej lub dalszej. Jeśli wyjazd zorganizowany to wejdź sobie na stronę Biura Turystycznego "Mateusz" w Rymanowie Zdroju,
tam będziesz miał cały program wyjazdów w interesującym Cię okresie. Można też zadzwonić i dopytać o szczegóły.

Zbyszku mam jeszcze jedno pytanie.
Jak jest z zabiegami, czy są ustalone twarde harmonogramy i nie można przełożyć sobie zajęć jak jest jakaś pilna potrzeba?
Moje pytanie wiąże się z tym, iż 19 maja jest koncert Ani Wyszkoni w Krośnie, na który wstępnie zaklepałem bilet, a że jest o godz 18 więc musiał będę wyjechać ok 17 z Rymanowa i jak będzie mi to kolidowało z zajęciami to nie wiem czy dalej podtrzymywać rezerwację i płacić za bilet. Jade z ZUS (KARDIO) i wiem, że jest wiecej zabiegów dla pacjentów ZUS.
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 71 razy

Post autor: Dzia_dek »

plipczuk pisze:Zbyszku mam jeszcze jedno pytanie.
Jak jest z zabiegami, czy są ustalone twarde harmonogramy i nie można przełożyć sobie zajęć jak jest jakaś pilna potrzeba?
(...) Jade z ZUS (KARDIO) i wiem, że jest wiecej zabiegów dla pacjentów ZUS. Pozdrawiam serdecznie
Masz rację dla pacjentów z ZUS-u jest prawie dwa razy więcej zabiegów i często odbywają się w godzinach popołudniowych.
Gdy ja byłem na pobycie to ZUS-owcy mieli kolację o 17;30 i po kolacji już nie mieli zabiegów. Z tego co wiem nic się tej kwestii
nie zmieniło. Personel zabiegowy jest młody, ale bardzo ok. pod każdym względem. W takiej sytuacji, nawet gdyby coś to
bez problemu poprzesuwasz zabiegi. Za uśmiech i dobre słowo najczęściej dostajemy to samo w zamian. Więc bez obaw.
Śmiało kupuj bilet. Szkoda takiej okazji zmarnować, bo nie wiadomo kiedy będziesz miał następną.
Do Krosna masz zaledwie 20 km więc z powrotem (na 22;00) po koncercie nie powinieneś mieć problemów.
p.s. będąc w "Eskulapie" z NFZ-u kończyłem zabiegi (3 lub 4 dziennie) przed godz 10 rano. Rehabilitanci widzieli mnie jak
zawsze gdzieś "pędziłem" z plecakiem i było tak: " może pan przyjdzie wcześniej, będzie więcej czasu na "łazikowanie".
I tym sposobem grafik zabiegów sobie i ja sobie. ;) :lol:
Awatar użytkownika
plipczuk
Kuracjusz
Kuracjusz

Dziadek Zbyszek pisze:
plipczuk pisze:Zbyszku mam jeszcze jedno pytanie.
(...) Jade z ZUS (KARDIO) i wiem, że jest wiecej zabiegów dla pacjentów ZUS. Pozdrawiam serdecznie
Masz rację dla pacjentów z ZUS-u jest prawie dwa razy więcej zabiegów i często odbywają się w godzinach popołudniowych.
Gdy ja byłem na pobycie to ZUS-owcy mieli kolację o 17;30 i po kolacji już nie mieli zabiegów. Z tego co wiem nic się tej kwestii
nie zmieniło. Personel zabiegowy jest młody, ale bardzo ok. pod każdym względem. W takiej sytuacji, nawet gdyby coś to
bez problemu poprzesuwasz zabiegi. Za uśmiech i dobre słowo najczęściej dostajemy to samo w zamian. Więc bez obaw.
Śmiało kupuj bilet. Szkoda takiej okazji zmarnować, bo nie wiadomo kiedy będziesz miał następną.
Do Krosna masz zaledwie 20 km więc z powrotem (na 22;00) po koncercie nie powinieneś mieć problemów.
p.s. będąc w "Eskulapie" z NFZ-u kończyłem zabiegi (3 lub 4 dziennie) przed godz 10 rano. Rehabilitanci widzieli mnie jak
zawsze gdzieś "pędziłem" z plecakiem i było tak: " może pan przyjdzie wcześniej, będzie więcej czasu na "łazikowanie".
I tym sposobem grafik zabiegów sobie i ja sobie. ;) :lol:

Zbyszku tak własnie ja robiłem w Nałęczowie. Grafika swoja droga a ja swoją. Personel też był super, młody dużo kobiet a w tym wypadku dało się dogadać bez problemu, uśmiech, żart, kawa wspólna i czekolada w ich towarzystwie robiła cuda.
Ja jako maratończyk już niestety nie startujący chciałbym trochę zobaczyć okolicy, zwiedzić a na pewno poprawić kondycje i serducho postawić na nogi. O ile jest tak jak piszesz to odmiennie niż w Inowrocławiu bo tam trzeba było chodzić z kartą z kodem kreskowym i prowadzący wczytywał kod a dopiero potem rozpoczynał zajęcia tej grupy. Niestety nie można było chodzić na inne grupy. O ile tak jest jak piszesz to mam nadzieje, że zwiedzę okolice, zrobie troche foto bo zabieram aparat i szklarnie oraz resztę złomu... ;-)
Pozdrawiam
W tym wypadku jutro płacę za bilet i na pewno szykuje się na koncert a ma być kameralny i na pewno będzie tym bardziej atrakcyjny.
ODPOWIEDZ