Sanatorium Julianówka w Ciechocinku

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Marnelo
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2015 08:14
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Re: Sanatorium Julianówka w Ciechocinku

Post autor: Marnelo »

danusia57 pisze:Może mi się uda przenieść te zdjęcia na forum.Pozdrawiam
A po co? Wiesz że sanatorium Julianówka zgodzi się na pokazywanie zdjęć? Na tym co pokazałaś to widać jaki bałagan panowie mieli w pokoju.
Awatar użytkownika
danusia57
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2012 13:10
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: danusia57 »

Awatar użytkownika
adamadi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 13:27
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: adamadi »

danusia57 pisze:A jakie to jest łóżko szpitalne? chyba nie takie białe na sprężynach z koszmarnym materacem :x :x ,a jakie łazienki?
No i właśnie nie zdążyłem wyjaśnić że nie takie......lepsze drewniane,to ja sobie sam nadałem taką nazwę,także spokojnie.
Proszę czytajcie ze zrozumieniem :roll: byłem w 2010r i napisałem jak było :idea:
Awatar użytkownika
danusia57
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2012 13:10
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: danusia57 »

Marnelo pisze:
danusia57 pisze:Może mi się uda przenieść te zdjęcia na forum.Pozdrawiam
A po co? Wiesz że sanatorium Julianówka zgodzi się na pokazywanie zdjęć? Na tym co pokazałaś to widać jaki bałagan panowie mieli w pokoju.
ale kogo obchodzi bałagan,w necie jest dużo złych opinii o tym sanatorium i niech wszyscy zobaczą że to jest nieprawda
Awatar użytkownika
adamadi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 13:27
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: adamadi »

Felice pisze:Danusiu,nie ma mowy o żadnych metalowych łózkach,są hotelowe z materacami.Pokoje 2 i 3 osobowe z pełnym węzłem sanitarnym.Ręcznik dają jeden na zabiegi więc swój raczej trzeba mieć.
Nie słuchaj tych bzdur sprzed wieków.Może luksusu nie ma ale standard sanatoryjny zachowany.
Właśnie dlatego rzadko bywam na forum,Czemu ty Qtwa uwarzasz że piszę bzdury? Wyraziłem swoją opinię
opisałem to co widziałem i odczułem.I chyba lepiej znać wszystkie opinie nawet jeśli nie są wspaniałe :)
Od pierwszego posta w tym temacie piszę że byłem tam jakiś czas temu i przed remontem :idea:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

adamadi nie rozumiem dlaczego mnie atakujesz.Czy ja ten post odniosłam do ciebie?
Jest mnóstwo opinii starych i tylko o tym napisałam.Kilka lat czyni często różnicę,a mnie nie zależy ,żeby Danusia wyobrażała sobie koszmary o obiekcie.
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Staż sanatoryjny: 1
Podziękowano: 2 razy

Post autor: administrator »

Marnelo pisze:... wiecej zdjęć pokażę bo tu się nie wgrywają a mam ich przeszlo 500.
Witaj Marnelo
Pisałem ostatnio w dziale technicznym - zwiększyłem liczbę załączników do 5 w jednym poście.
Ograniczenia wielkości obrazka to 800x600 pikseli i 100kB, także jeśli masz większe, musisz je zmniejszyć za pomocą dowolnego programu do zmniejszania zdjęć (np. Microsoft Image Resizer).
Proszę spróbuj dodać zdjęcia jako załącznik, a nie poprzez [img].
Zakładka "Załączniki" jest poniżej przycisku "Wyślij" - tam dodaj maksymalnie 5 zdjęć i wtedy opublikuj post. W kolejnych postach możesz dodać kolejne zdjęcia.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Marnelo
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Admin napisał: Zakładka "Załączniki" jest poniżej przycisku "Wyślij" - tam dodaj maksymalnie 5 zdjęć i wtedy opublikuj post
Ja u siebie nie widzę zakładki Załączniki

Julianówka przy ognisku

[ obrazek zewnętrzny ]
Awatar użytkownika
maria123
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lis 2013 21:03

Post autor: maria123 »

Musi być tam fajnie. :serce: Niemal rodzinna atmosfera :o
Awatar użytkownika
Marnelo
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Jednemu pobyt się spodoba a drugiemu nie i tak jest ze wszystkimi sanatoriami. Zależy, kiedy się tam jest, w jakiej porze roku i co się lubi? Jeden lubi przesiadywać w kawiarni a drugi przez 50 lat nie był w kawiarni ani razu. Jeden lubi dobrze się napchać jedzeniem a drugi lubi się odchudzać. Jeden lubi kąpać się w basenie a drugi nie. Jednemu towarzystwo w pokoju odpowiada a drugiemu nie. Ja na samym początku musiałem sobie zmienić miejsce na stołówce przy stole, bo bym chyba nic nie jadł gdybym dalej tam siedział. Dobrze, że ja byłem o takiej porze roku, że po całym Ciechocinku mogłem sobie w koszulce z krótkim rękawkiem pospacerować czy w okolicach Wisły pobiegać to pobyt mi się bardzo spodobał.