ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
san
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2017 08:37
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: san »

nadto wystarczającym :)
Awatar użytkownika
vivalavi
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 29 mar 2014 08:41
Podziękowano: 1 raz

Post autor: vivalavi »

Witam
tak, to prawda,że w styczniu przyspieszyła kolejka.W ciągu miesiąca ubyło mi 4.400 numerków, obecnie mam 37 200 :D Licząc średnio 3500 miesięcznie to w grudniu pojadę do Ustronia. Święta w górach super!
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

darek pisze:...Zastanawiam się co wydarzyło się w Naszym ..śląskim oddziale NFZ.
Czytałem wiele wypowiedzi ,że ..Nie przyjmują ,że Kolejki ,że Doktorzy nie chcą pisać wnioski.

Wspominałem w styczniu zeszłego roku ,że ma Sąsiadka -Starsza Pani lat około 70 ..DOCZEKAŁA się wyjazdu i to w STYCZNIU roku 2016 do Kołobrzegu po prawie 3,5 roku od złożenia wniosku ;)

Gdy Ja powróciłem w połowie października -Pani w windzie zadała ..dyskretnie Pytanie .. Czy Wnioskować
Odpowiedziałem po ..Wszystkich świętych.

Dziś a mamy 02-01-2017 -Uradowana - dzwoni do drzwi Moich -a nie lubię gdy ktokolwiek przeszkadza mi podczas ..obiadu( Oczywiście zmierzły Jestem )

Pani Pokazuje mi ..List ,który mimo ,że była w domu musiała odebrać z poczty ..cóż listonosz nie znam konfiguracji..domofonów ;)

i było tam NAPISANE przez pracownika NFZ

Data wystawienia przez Lekarza 25-listopad 2016
Data wpływu do NFZ 28-listopad 2016

Informujemy ,że została Pani zarejestrowana po numerem NFZ 12-16-57xxx-7
Numer oczekujący do wyjazdu to ..122700
Czas oczekiwania 32 miesiące

Pani JEST W UPRAGNIONEJ KOLEJCE do Sanatorium i w związku z tym Bardzo proszę o nie podawanie może nieraz z przekory informacji o czasie Złożenia wniosku.
Okazało się jednak ,że w jednym roku-MOZNA - Pani była w styczniu 2016 można złożyć kolejny -listopad 2016 w woj śląskim.

Z numeracji w przeglądarce wynika ,że wniosek miał nadany Numer 57XXX a oczekujących było 122700 -Wniosek z lat poprzednich pozostało około 65200 czekających z roku 2015 i wcześniej.

Jedynie smutnym było co Powiedział Mi Pani na odchodne .. Czy dotrwa w formie do Wyjazdu .
Że pracując tyle lat była dopiero 2 razy

..Dziś a mamy datę 12 lutego 2017 Zostałem poproszony przez Panią ..sąsiadkę o SPRAWDZENIE w Komputerze jak wyglądają SZANSE

Otóż
Stan wygląda Następująco ....116 xxx
czyli spadlo o CAŁE 6000
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Samosia »

darek pisze:
darek pisze:...Zastanawiam się co wydarzyło się w Naszym ..śląskim oddziale NFZ.
Czytałem wiele wypowiedzi ,że ..Nie przyjmują ,że Kolejki ,że Doktorzy nie chcą pisać wnioski.

Wspominałem w styczniu zeszłego roku ,że ma Sąsiadka -Starsza Pani lat około 70 ..DOCZEKAŁA się wyjazdu i to w STYCZNIU roku 2016 do Kołobrzegu po prawie 3,5 roku od złożenia wniosku ;)

Gdy Ja powróciłem w połowie października -Pani w windzie zadała ..dyskretnie Pytanie .. Czy Wnioskować
Odpowiedziałem po ..Wszystkich świętych.

Dziś a mamy 02-01-2017 -Uradowana - dzwoni do drzwi Moich -a nie lubię gdy ktokolwiek przeszkadza mi podczas ..obiadu( Oczywiście zmierzły Jestem )

Pani Pokazuje mi ..List ,który mimo ,że była w domu musiała odebrać z poczty ..cóż listonosz nie znam konfiguracji..domofonów ;)

i było tam NAPISANE przez pracownika NFZ

Data wystawienia przez Lekarza 25-listopad 2016
Data wpływu do NFZ 28-listopad 2016

Informujemy ,że została Pani zarejestrowana po numerem NFZ 12-16-57xxx-7
Numer oczekujący do wyjazdu to ..122700
Czas oczekiwania 32 miesiące

Pani JEST W UPRAGNIONEJ KOLEJCE do Sanatorium i w związku z tym Bardzo proszę o nie podawanie może nieraz z przekory informacji o czasie Złożenia wniosku.
Okazało się jednak ,że w jednym roku-MOZNA - Pani była w styczniu 2016 można złożyć kolejny -listopad 2016 w woj śląskim.

Z numeracji w przeglądarce wynika ,że wniosek miał nadany Numer 57XXX a oczekujących było 122700 -Wniosek z lat poprzednich pozostało około 65200 czekających z roku 2015 i wcześniej.

Jedynie smutnym było co Powiedział Mi Pani na odchodne .. Czy dotrwa w formie do Wyjazdu .
Że pracując tyle lat była dopiero 2 razy

..Dziś a mamy datę 12 lutego 2017 Zostałem poproszony przez Panią ..sąsiadkę o SPRAWDZENIE w Komputerze jak wyglądają SZANSE

Otóż
Stan wygląda Następująco ....116 xxx
czyli spadlo o CAŁE 6000
Fajnie,że tyle albo aż tyle numerków spadło ale.....gdy będzie się robić cieplej i gdy nadejdzie czas letnich wakacji znów wszystko zwolni :(
san
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witam

co tutaj tak cichutko Nikt nic nie pisze nie chwali się spadkiem numerków.
Awatar użytkownika
RenataKce82
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2014 17:08

Post autor: RenataKce82 »

:( mój aktualny numerek 22810 :(
san
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

RenataKce82 dziękuje . :)
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

RenataKce82 pisze:henryk44 proszę mnie nie martwić, ja wierze ze wyjade w kwietniu lub maju, bo jak dostałam pismo z NFZ o zakwalifikowaniu do czekania to bnyło napisane ze czeka sie ok 26 miesięcy a własnie mija 24 :) oby wyszło na moje ...:)
Dostałam podobne pismo z taką samą ilością miesięcy do odczekania.Liczyłam właśnie na maj-czerwiec bo tak by to wychodziło.
Nawet gdyby dodać ze dwa miesiące poślizgu -powinnam wyjechać w ciepłym miesiącu.Rzeczywistość okazała się inna.Skierowanie było na .... grudzień :o :o
Samo życie :lol:
Awatar użytkownika
RenataKce82
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2014 17:08

Post autor: RenataKce82 »

No gdybym wcześniej wiedziała że moje 26 miesięcy jest nie osiągalne to inaczej bym planowała urlop, a tak później mam wykupione sanatorium prywatnie i nie mogę zmienić, pozostaje mi wyjazd ze zwrotów , ale ogólnie na Śląsku mamy najgorzej :cry:
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Samosia »

Witam.....W naszym ( córki i moim ) piśmie z NFZ było wpisane,że czas to również 26 miesięcy ....teraz gdy minęło 18 przyszedł czas weryfikacji i dzwoniąc do NFZ zapytać ile jeszcze będziemy czekać po tej weryfikacji na wyjazd usłyszałam,że od 31 do 33 miesięcy ogólnie się teraz czeka czyli czas wyjazdu od momentu złożenia wniosku do wyjazdu się wydłużył :o :o :o
ODPOWIEDZ