ŚLĄSKI - NFZ kolejka
- vivalavi
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 29 mar 2014 08:41
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękowano: 1 raz
Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka
tak, to prawda,że w styczniu przyspieszyła kolejka.W ciągu miesiąca ubyło mi 4.400 numerków, obecnie mam 37 200
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
darek pisze:...Zastanawiam się co wydarzyło się w Naszym ..śląskim oddziale NFZ.
Czytałem wiele wypowiedzi ,że ..Nie przyjmują ,że Kolejki ,że Doktorzy nie chcą pisać wnioski.
Wspominałem w styczniu zeszłego roku ,że ma Sąsiadka -Starsza Pani lat około 70 ..DOCZEKAŁA się wyjazdu i to w STYCZNIU roku 2016 do Kołobrzegu po prawie 3,5 roku od złożenia wniosku![]()
Gdy Ja powróciłem w połowie października -Pani w windzie zadała ..dyskretnie Pytanie .. Czy Wnioskować
Odpowiedziałem po ..Wszystkich świętych.
Dziś a mamy 02-01-2017 -Uradowana - dzwoni do drzwi Moich -a nie lubię gdy ktokolwiek przeszkadza mi podczas ..obiadu( Oczywiście zmierzły Jestem )
Pani Pokazuje mi ..List ,który mimo ,że była w domu musiała odebrać z poczty ..cóż listonosz nie znam konfiguracji..domofonów![]()
i było tam NAPISANE przez pracownika NFZ
Data wystawienia przez Lekarza 25-listopad 2016
Data wpływu do NFZ 28-listopad 2016
Informujemy ,że została Pani zarejestrowana po numerem NFZ 12-16-57xxx-7
Numer oczekujący do wyjazdu to ..122700
Czas oczekiwania 32 miesiące
Pani JEST W UPRAGNIONEJ KOLEJCE do Sanatorium i w związku z tym Bardzo proszę o nie podawanie może nieraz z przekory informacji o czasie Złożenia wniosku.
Okazało się jednak ,że w jednym roku-MOZNA - Pani była w styczniu 2016 można złożyć kolejny -listopad 2016 w woj śląskim.
Z numeracji w przeglądarce wynika ,że wniosek miał nadany Numer 57XXX a oczekujących było 122700 -Wniosek z lat poprzednich pozostało około 65200 czekających z roku 2015 i wcześniej.
Jedynie smutnym było co Powiedział Mi Pani na odchodne .. Czy dotrwa w formie do Wyjazdu .
Że pracując tyle lat była dopiero 2 razy
..Dziś a mamy datę 12 lutego 2017 Zostałem poproszony przez Panią ..sąsiadkę o SPRAWDZENIE w Komputerze jak wyglądają SZANSE
Otóż
Stan wygląda Następująco ....116 xxx
czyli spadlo o CAŁE 6000
- Samosia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 lut 2017 21:58
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowano: 15 razy
Fajnie,że tyle albo aż tyle numerków spadło ale.....gdy będzie się robić cieplej i gdy nadejdzie czas letnich wakacji znów wszystko zwolnidarek pisze:darek pisze:...Zastanawiam się co wydarzyło się w Naszym ..śląskim oddziale NFZ.
Czytałem wiele wypowiedzi ,że ..Nie przyjmują ,że Kolejki ,że Doktorzy nie chcą pisać wnioski.
Wspominałem w styczniu zeszłego roku ,że ma Sąsiadka -Starsza Pani lat około 70 ..DOCZEKAŁA się wyjazdu i to w STYCZNIU roku 2016 do Kołobrzegu po prawie 3,5 roku od złożenia wniosku![]()
Gdy Ja powróciłem w połowie października -Pani w windzie zadała ..dyskretnie Pytanie .. Czy Wnioskować
Odpowiedziałem po ..Wszystkich świętych.
Dziś a mamy 02-01-2017 -Uradowana - dzwoni do drzwi Moich -a nie lubię gdy ktokolwiek przeszkadza mi podczas ..obiadu( Oczywiście zmierzły Jestem )
Pani Pokazuje mi ..List ,który mimo ,że była w domu musiała odebrać z poczty ..cóż listonosz nie znam konfiguracji..domofonów![]()
i było tam NAPISANE przez pracownika NFZ
Data wystawienia przez Lekarza 25-listopad 2016
Data wpływu do NFZ 28-listopad 2016
Informujemy ,że została Pani zarejestrowana po numerem NFZ 12-16-57xxx-7
Numer oczekujący do wyjazdu to ..122700
Czas oczekiwania 32 miesiące
Pani JEST W UPRAGNIONEJ KOLEJCE do Sanatorium i w związku z tym Bardzo proszę o nie podawanie może nieraz z przekory informacji o czasie Złożenia wniosku.
Okazało się jednak ,że w jednym roku-MOZNA - Pani była w styczniu 2016 można złożyć kolejny -listopad 2016 w woj śląskim.
Z numeracji w przeglądarce wynika ,że wniosek miał nadany Numer 57XXX a oczekujących było 122700 -Wniosek z lat poprzednich pozostało około 65200 czekających z roku 2015 i wcześniej.
Jedynie smutnym było co Powiedział Mi Pani na odchodne .. Czy dotrwa w formie do Wyjazdu .
Że pracując tyle lat była dopiero 2 razy
..Dziś a mamy datę 12 lutego 2017 Zostałem poproszony przez Panią ..sąsiadkę o SPRAWDZENIE w Komputerze jak wyglądają SZANSE
Otóż
Stan wygląda Następująco ....116 xxx
czyli spadlo o CAŁE 6000
-
san
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 06 lut 2017 08:37
co tutaj tak cichutko Nikt nic nie pisze nie chwali się spadkiem numerków.
- RenataKce82
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 28 sty 2014 17:08
Dostałam podobne pismo z taką samą ilością miesięcy do odczekania.Liczyłam właśnie na maj-czerwiec bo tak by to wychodziło.RenataKce82 pisze:henryk44 proszę mnie nie martwić, ja wierze ze wyjade w kwietniu lub maju, bo jak dostałam pismo z NFZ o zakwalifikowaniu do czekania to bnyło napisane ze czeka sie ok 26 miesięcy a własnie mija 24oby wyszło na moje ...
Nawet gdyby dodać ze dwa miesiące poślizgu -powinnam wyjechać w ciepłym miesiącu.Rzeczywistość okazała się inna.Skierowanie było na .... grudzień
Samo życie
- RenataKce82
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 28 sty 2014 17:08
- Samosia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 lut 2017 21:58
- Podziękował: 7 razy