Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Tu nie chodzi o Bristol tylko byle sanatorium wojskowe przy ul.Zdrojowej,wiec wszystkie zabiegi na miejscu, brak basenu ale są tańsze bilety na basen miejski w recepcji,byłem na oddziale szpitalnym, nie wiem jak jest w części sanatoryjnej ale myślę ze Kudowa w pełni wynagrodzi ewentualne niedogodności, życzę udanej kuracji.
Dziękuję wszystkim za wsparcie, mam nadzieję że czas majowy będzie udany bez względu na pogodę, lubię wycieczki i poznawać nowe okolice, oczywiście basen także zaliczę, a wieczorem oczywiście tańce jako rehabilitacja. Martwi mnie jedynie strona sanatorium na którą weszłam i te informacje że łazienki wspólne i wieloosobowe pokoje, no i jeszcze te meble jakie pokazano na fotkach to tragedia. Wiem, wiem nie o to chodzi w sanatorium ale warunki w jakich się jest 3 tygodnie też mają duży wpływ na rehabilitację. Zależy mi bardzo na pokoju 2 osobowym z łazienką / jadę z siostrą/ - jak to załatwić?? proszę o podpowiedź. Dziękuję
Tam są dwa budynki A i B łazienki wspólne są w części B.Ja to sanatorium pamiętam sprzed 25 lat .Mieszkałam na pierwszym pietrze w jedynce z dużym tarasem,na który jeszcze wychodziły drzwi z kilku pokoików obok.Wtedy warunki nie były najgorsze,ale po zdjęciach widzę,ze czas się tam zatrzymał.
Sama Kudowa jest świetnym miejscem wypadowym na wycieczki,których jest olbrzymi wybór.Spacery to praktycznie park i Góra Parkowa z Altaną Miłości. Można spacerkiem do Czermnej,a nawet do Pstrążnej (około 7 km).W pobliżu czeski Nachod,gdzie tez można przejść przez Słone spacerkiem.
Dziękuję wszystkim za podpowiedzi jakie uzyskałam.....będę spacerować....a może jeszcze podpowiedź czy jeżdżą jakieś busy z Wrocławia? jadę pociągiem z Gdańska 6.30 we Wrocławiu będę po 12 w południe...znalazłam autobus koło 13....więc na miejscu będę dopiero koło 16???? trochę późno nawet myślałam o blablacar, ale nikt się nie zgłasza o takiej porze w południe. A może ktoś z Was jedzie??? Walizkę mam zamiar wysłać kurierem to i bagażu praktycznie nie będę miała jedynie mała torba podręczna....a co jeśli bagaż zginie???? o rety ....takiej opcji nie przewiduję haha....
Witaj Sandra..... Też zawsze wysyłam bagaż kurierem i nigdy nie zginął. Skąd te "czarne" myśli ??? Kocham Kudowę i na pewno też ją polubisz. W tym okresie jest tam pięknie. A sprawdzałaś Polski bus o której przyjeżdża do Wrocławia ...może będzie wcześniej. Pozdrawiam i życzę Ci dobrego wypoczynku....
Chciałam się dołączyć do informacji, ponieważ jeszcze pamiętam wspomnienia z pobytu 2 lata temu. Super sanatorium. Wyżywienie urozmaicone i bardzo dobre. wszystkie tak jak były podpowiedzi na miejscu oprócz basenu. Jak nie odpowiadały mi zabiegi to nie było problemu z zamianą. W tym czasie przepiękny park rozkwitnie cudownymi kwiatami, a na końcu alejki staw z zawsze głodnymi rybami. Na tańce do "KOSMO" po drugiej stronie ulicy albo w parku do raju albo dla odmiany do piekiełka. W teatrze bardzo bogaty program. W czasie 3 tygodni byłam na 3 koncertach i 2 spektaklach. Mieszkałam w studio 3+2. Myślałyśmy, że będzie kłopot z łazienką ale tak się zgrałyśmy, że nie było problemu. Faktycznie nie ma luksusu. Ale łóżka z dobrymi materacami, mebelki ładne i wygodne. Czysto. Odmalowane. Duży plus to opieka tak zwanego KO. Małżeństwo z biura turystycznego zadbali żebyśmy się nie nudzili ,a oferta wycieczek była bardzo bogata i ciekawa. Załatwiali wszystko z kuchnią i zabiegami. Tak więc bardzo mile wspominam Kudowę i życzę tych samych wrażeń.