Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Anka1084
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 gru 2016 16:46
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: Anka1084 »

Elu moge tylko pozazdrościć tego morza :kwiat:
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Bozena321 »

Elu :) gratuluję wyjazdu nad morze. Ja w poniedziałek byłam na komisji w tomaszowskim ZUS-ie u Pani orzecznik to była formalność-aktualny, nowy rezonans, ale w pokoju gdzie przydzielane są miejscowości na rehabilitacje :shock: pani mi powiedziała, że dwa razy byłam w górach, więc już nie pojadę i zaproponowała mi Aleksandrów Kujawski, Wieniec, Uniejów no niestety mi to nie odpowiadało, więc w ostatecznosci zaproponowała mi Inowrocław od 14 września. Pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Bożenko w temacie orzecznika to super ale urzędniczka koszmar.Miała zaznaczone morze a proponowała mi Uniejów , Poddębice, Stróże, Osieczek .Po prostu złośliwa.Na szczęście zaingerowała P Doktor i dostałam to morze.Moje schorzenie całkowicie wyklucza góry.Będę miała okazje pozwiedzać Gdańsk :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witajcie :kwiat: Elu a ja Ci zazdroszczę Sobiszewa, wrzesień piękny miesiąc i miejsce niecodzienne :kwiat: tylko zwiedzać :D
Blanusia
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 04 kwie 2017 13:19
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Blanusia »

Jutro komisja... Co byście polecili ze Śląska za sanatorium <gdzieś wyczytałam ze przyznaja tylko do 240km>? żeby bylo co robić..
Awatar użytkownika
madzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 14:19
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: madzia »

Jestem tez ze Śląska i dostałam Iwonicz zdrój,a to jest ponad 300 km.
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 10 razy

Post autor: p-siak »

U mnie 19 komisja, po ponad miesiącu,by tylko pozytywnie.
Kuracjuszka wwe
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 27 mar 2017 22:51
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Kuracjuszka wwe »

Blanusia pisze:Jutro komisja... Co byście polecili ze Śląska za sanatorium <gdzieś wyczytałam ze przyznaja tylko do 240km>? żeby bylo co robić..
Pierwszy termin jaki dostałam to było około 280 km od domu, a że termin był nie do przyjęcia z powodu mojej pracy, zmieniono mi termin i zostałam wysłana do Pustkow, które jest prawie 700 km :!: :!:od domu. Tak więc teoria "tylko do... " obalona :lol:
Blanusia
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 04 kwie 2017 13:19
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Blanusia »

Jestem zaskoczona miła obsługą w Zusie, i orzecznik w porządku, miły lekarz i Panie które przydzielają sanatorium :shock:
Zaproponowano mi termin na 18.04 ze zwrotów ale na inne sprawy nie moge jechac, potem kolejne aż w koncu stanęło na Muszynie w listopadzie :D trochę długo trzeba czekac, ale i tak się cieszę:)
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 10 razy

Post autor: p-siak »

Witam.Nie zobaczymy sie w tym roku na turnusie.Suche,służbowe pytania,badanie,pisanie: ,,Decyzja przyjdzie pocztą,dziękuję, do widzenia"
Mam protuzje na wielu,wielu poziomach,ale taki orzecznik skąpy lub moj limit wyczerpał się.Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ