Jak wspominacie pierwszy wyjazd do sanatorium?
- gorkaa
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 lip 2010 10:57
- Oddział NFZ: Podkarpacki
- Staż sanatoryjny: 5
Re: Jak wspominacie pierwszy wyjazd do sanatorium?
Do sanatorium pojechałam z koleżanką samochodem zapakowanym po dach ( ciuchy, buty, żelazko, filiżanki porcelanowe do kawy i wiele innych rzeczy....) Dużo czasu spędzałyśmy razem. Wypoczełam, nabrałam siły do pracy.
Na kolejny turnus pojechałam sama ,spakowana w jedną walizkę i przyznam szczerze, że nie brakowało mi porcelanowych filiżanek i innych niepotrzebnych rzeczy. Poznałam wspaniałych ludzi.
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
- teśka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 paź 2011 19:58
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 6
Sama prosiłam by uzdrowisko było jak najbliżej bo przecież ja?... daleko od domu?... Nie, to niemożliwe
Na każdy weekend jeździłam prać, sprzątać, gotować... Dziś wiem, że to nie był najlepszy pomysł.
Oczywiście nie obeszło się bez poznania wspaniałego towarzysza pobytu. Wspólne spacery, rozmowy na balkonie do rana i ...
i pozostawiony jakiś niedosyt, dlaczego byliśmy tak bardzo grzeczni
Poznałam tam też wspaniałą dziewczynę. Pełną ciepła i radości pomimo swojej widocznej niepełnosprawności.
Odwiedzamy się do dziś
Tam nabrałam ochoty na kolejne wyjazdy
Jak dostałem skierowanie, myślałem: Ja, w tym wieku do sanatorium, co tam będę robił?
Na szczęście piękna okolica i po zabiegach miałem co robić. Cały czas w Karkonosze, Skalne Miasto, sztolnie w Kowarach, Harrachov, itp. Miałem co robić.
Pod koniec turnusu zajrzałem na jakiś dancing. Muzyka nie dla mnie, nie te klimaty, wyszedłem. Byłem szczęśliwy, że mam co zwiedzać.
Bardzo miło wspominam pierwsze sanatorium
Pół roku później, następne sanatorium. Tym razem z zusu, Busko, Włókniarz. Zupełnie inny świat.
Luty, wycieczki kończyłem wcześniej. Karnawał to po kolacji codziennie na balety
- gorkaa
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 lip 2010 10:57
- Oddział NFZ: Podkarpacki
- Staż sanatoryjny: 5
dziękuję Andrzejkuandrzej1955 pisze:Czyli Gorka- 5 gwiazdkowa, wszystkiego najlepszego,gratulacje, pozdrawiam Andrzej-już bez gwiazdek![]()
![]()
-
wandzia
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 06 maja 2012 15:57
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
-
grazia
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 18 sty 2011 10:50
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 10
Samo sanatorium takie sobie ,ale towarzystwo wspaniałe,będę długo miło wspominać.
Andrzej zmobilizował mnie abym też coś napisała(tzn.ja jestem chyba troszke starsza niż wiekszość forumowiczów)
Pierwszy raz w sanatorium byłam w 1998 w KoŁobrzegu.Przed wyjazdem koleżanki z pracy podszkoliły mnie troszeczke ale i tak byłam bardzo zielona w wielu sprawach co wywoływalo uśmiech na mojej twarzy.Mieszkałam w 3-osobowym pokoju i koleżanki były już pare razy w sanatoriumj i miały harakterki na moje szczęście zabawowe.W połowie przetańczonego turnusu myślałam ,że to ponad moje siły i wróce do domu potwornie zmeczona ale jak sie okazalo kondycja z dnia na dzień była coraz lepsza. Ten wyjazd do sanatorium wspominam najlepiej.Pozdrawiam.