Kołobrzeg Etna - Weneda

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
ILONKA1507
Na forum od: 24 lip 2011 17:55

Re: Kołobrzeg Etna - Weneda

Post autor: ILONKA1507 »

ja właśnie wrociłam z turnusu 25.07-18.07. i jestem bardzo zadowolona. Personel świetny wszystko idzie dogadać. Jedzenie dobre. Chętnie pojadę tam jeszcze raz. Jedzcie śmiało i w ogóle nie czytajcie opinii tych niezadowolonych, bo im to nawet w Arce by nie pasowało. Pozdrawiam
olga57
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 kwie 2011 20:15

Post autor: olga57 »

Witam właśnie wróciłam we wrześniu z Etny i mam mieszaną ocenę.Owszem pokoje nie najgorsze ale niestety grzyb na ścianach ( 2 piętro ) i tylko jeden ręcznik na turnus i jak ktoś nie ma swoich to ma problem.Gorzej z ich suszeniem .Osobiście ja nie mogę narzekać na zabiegi i rehabilitantki .Dziewczyny się starały a może miałam takie szczęście bo niektórzy narzekali gorzej z dojściem do bazy na parterze dla osób mocno schorowanych te drewniane schody nie wskazane.Można zjechać windą ale trzeba wyjść na zewnątrz przy ładnej pogodzie to żaden problem ale jesienią czy zimą kiepsko to widzę.Posiłki już tu były opisywane i potwierdzam że śniadania i kolacje bardzo monotonne ale obiady dobre.Byłam już parę razy w sanatorium i różnie to bywało .W Etnie panują dziwne zwyczaje totalny luz bluz ,każdy robił co chciał i wracał jak chciał tylko raz pielęgniarka zrobiła obchód.Na moim turnusie było trochę osób nadużywających trunków i wcale się z tym nie kryli bo i po co jak zero konsekwencji.Proszę się nie martwić ogólnie nie było tak źle dało się wytrzymać. :)
Zadaję sobie pytanie czy pojechałabym jeszcze raz i chyba nie czegoś mi tam brakuje .
Życzę wszystkim wyjeżdżającym miłego pobytu i wypoczynku.
Pozdrawiam. :)
Jolawaw
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 15 sie 2011 22:46

Re: Kołobrzeg Etna - Weneda-Wrażenia z pobytu

Post autor: Jolawaw »

Bylam na turnusie w Etnie od 29.10-21.11.2011 r czytajac wczesniejsze opinie bylam troche zalamana(to moj pierwszy wyjazd do sanatorium)ale nie bylo zle...cieszylam sie ,ze poznalam na tym forum kolezanke z ktora bylam w pokoju,przyjechalam jako pierwsza i bez problemu zameldowali ja na moja prosbe.Rozmawialysmy o 2 osobowym pokoju lecz Pan meldujacy mnie powiedzial ,ze 2 osobowe pokoje sa ciasne, zrobione z jedynek zdecydowalam sie na 3 i nie zaluje duzy, przyzwoity pokoj z balkonem.Jesli moge cos podpowiedziec to pokoj nr 1 na parterze jest super.
Jesli chodzi o posilki to szalu nie ma sniadania i kolacje-beznadziejne...w trzecim tygodniu chleb byl rozkladany na stoly a co gorsze stary,interweniowalam w tej sprawie u kelnera, ktory wyjasnil mi ,ze nasz turnus juz przekroczyl limit...ha ha na poczatku za dobrze nas karmili.Obiady dobre,zupy zawsze bylo wiecej a drugie danie porcjowane tylko surowki malo ale trzeba sie upomniec i dokladaja.
Baza zabiegowa srednia-podstawowe zabiegi, zalezy co dla kogo, po tygodniu mozna cos wymienic u pani doktor.Basen- to bolaczka turnusow jesienno-zimowych trzeba chodzic do sanatorium Bałtyk wiac duzo osob sie rozchorowalo.Dziewczyny z bazy zabiegowej mile ,przed obiadem udalo sie zalatwic wszystkie zabiegi.Pan Tomasz , ktory wykonuje ultradzwieki to porazka ...bez komentarza(moze kolezanka napisze cos wiecej na ten temat)
Najbardziej ubawily nas opinie o stanie zdrowia na wypisie podobno leczylam kregoslup ledzwiowy a na skierowaniu przy przyjeciu piersiowy, chyba nie wiele ich obchodzi z jakim schorzeniem tam przyjezdzamy, dodam ,ze jestem po operacji kolana na ktore mialam dwa mizerne zabiegi suma -sumarum teraz boli mnie bardziej niz przed rehabilitacja....Jedyne pocieszenie to fajni ludzie,wesolo i milo z checia tam bym wrocila jest dobrze a na wczasy 5* i wypasione Spa trzeba jechac do hotelu a nie korzystac z dobrodziejstw Zusu. :D
Awatar użytkownika
magaziata
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sie 2011 10:10
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: magaziata »

Witam wszystkich,którzy się wybierają do Wenedy, wróciłam z turnusu 21.11.11. źle trafiłam bo przez turnus 24 dniowy dni zabiegowych tylko 14, bo były dni świąteczne, ale za to pogoda rewelacyjna zer deszczu a sporo słońca a to jak na listopad rzecz niespotykana Generalnie wszystko opisała już moja przedmówczyni a prywatnie kochana współlokatorka z tego turnusu, ja tylko chcę dodać opinie na temat Pana Tomka fizykoterapeuty nie przyjemny, gburowaty , zero uśmiechu ,serdeczności,przez 10 zabiegów nie odezwał się ani słowem,pokoje fajne, sprzątane co 2 dzień trochę po łepku ale panie sprzątające bardzo miłe,było kilka wieczorków w kawiarni widokowej ale bez naszego zainteresowanie ,ponieważ w innych ośrodkach grali lepiej,generalnie turnus zaliczam do bardzo udanych, odpoczęłam fizycznie i psychicznie a o to przecież nam kobietom chodzi.W takich wyjazdach Najważniejsi są ludzie,a ja miałam współlokatorkę super.Ja tam też chętnie jeszcze raz tam pojadę,
moczyk
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2011 21:58
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: moczyk »

Witam ,
szanownych kuracjuszy . Przeczytałem wszystkie posty tego wątku i mam wrażenie , a wręcz pewność , że ludzie którzy w domu mają nie za wiele , to na takich pobytach ich wymagania pną się w górę . Co ? , prestiżu chcą sobie dodać ? .... Raczej tak ! Z łatwością krytykują i oceniają innych , rośnie niezadowolenie z braku .... ? No właśnie , czego ? Chyba bezsilności i nieumiejętności zorganizowania sobie pobytu . Ja osobiście wróciłbym tam jeszcze raz , a nie był to mój pierwszy taki wyjazd .
I jeszcze uwaga do kuracjusza rossi , który około roku temu tutaj pisał . Jeśli sam nie masz nic na sumieniu , to jeszcze może być w porządku , ale mam pewność ,że tak nie jest , więc ostrożnie z ocenianiem innych osób . Zacznij od Siebie a inaczej będziesz widział ludzi dookoła młody człowieku przed trzydziestką .
Pozdrawiam i życzę wszystkim , którzy będą mieli przyjemność turnusu w Wenedzie udanych kuracji .
Awatar użytkownika
magaziata
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sie 2011 10:10
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: magaziata »

Gdyby kazano mi dzisiaj jechać do WENEDY to z wielką chęcią, ja jestem zachwycona i Kołobrzegiem i Wenedą, w przyszłym roku też tam chcę jechać Pozdrawiam wszystkich nie zadowolonych
Jolawaw
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 15 sie 2011 22:46

Post autor: Jolawaw »

magaziata pisze:Gdyby kazano mi dzisiaj jechać do WENEDY to z wielką chęcią, ja jestem zachwycona i Kołobrzegiem i Wenedą, w przyszłym roku też tam chcę jechać Pozdrawiam wszystkich nie zadowolonych
Magaziata ja z Toba to i dzis jade....bylo super....Pozdrawiam i mam nadzieje ,ze za rok sie spotkamy w Wenedzie.
sowa
Na forum od: 27 wrz 2011 19:53

Post autor: sowa »

widze ze ja tez bylam na turnusie z magaziata i Jolawaw i gdybym dzisiaj dostala skierownie do Wenedy to juz jutro bylabym na portierni i sie meldowala. Bylo bosko , wrocilam tak wypoczeta i fizycznie i psychicznie jak nigdy wczesniej. Wprawdzie nie mialam zabiegow z panem Tomkiem ale moja kolezanka z pokoju z kazdego zabiegu z w/w wracala pod "wielkim wrazeniem" :lol: Mi nawet nie przeszkadzal incydent z wydzielanym przez chwile chlebem :). Jak ktos chce sobie ponarzekac niech jedzie do sanatorium z nfz i wpierdziela te dziwne pasty i paprykarze kazdego dnia. Ja chce do WENEDY!!!
aaaaaa99
Na forum od: 17 gru 2011 22:56

Post autor: aaaaaa99 »

Witam
Jestem po 24 dniowym turnusie ZUS (22 XI-15 XII )i z przykrością stwierdzam ,że obelżywe :( są opinie ludzi o tym ośrodku. Sądzę ,że Ci "niezadowoleni" należą do grupy "wyjątkowych" a turnus ZUS pomylili z wczasami w ***** hotelach :roll: . Jeżeli ktoś szuka dziury w całym to zawsze znajdzie,jednak od Recepcji aż do Pań sprzątających należy się uznanie za uśmiech ! Kuchnia znakomita (jak komuś mało to ma smażalnie,bary, restauracje np. Arka)a jeżeli ktoś umie lepiej gotować za niespełna 8zł ,to daję mu etat kucharza w moim domu ;)Rehabilitacja skuteczna dla tych co chcą skorzystać a Ci którym się wszystko należy, niech wracają do pracy po tak długim wypoczynku. Dopisała nam również pogoda i można było bez końca spacerować brzegiem morza,promenadą lub uliczkami Kołobrzegu.
Wróciłam w domowe pielesze z nadzieją na kolejną rehabilitację w tym ośrodku.
Pozdrawiam Panią odpowiedzialną z ramienia ZUS za pensjonariuszy oraz Panią Dyrektor Wenedy i dziękuję za tolerancję,zrozumienie a przepraszam :oops: za tych wiecznie niezadowolonych.
Zdrowych ,wesołych świąt i sukcesów w Nowym 2012 roku :P :(
Alina
iwona9
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 26 wrz 2011 22:21

Post autor: iwona9 »

Wróciłam 15.12.2011r. było super, wspaniałe wyżywienie, miła obsługa i lepiej nie mogłam odpocząć i miło spędzić czasu.
Iwona
ODPOWIEDZ